Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je priskoro. Návrat Velez-Zuzulovej sa odkladá

Slzy po zranení strieda tréningová radosť. Tá súťažná príde zrejme až na olympiáde.

04.01.2018 14:41 , aktualizované: 15:04
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Po dvoch najlepších sezónach v kariére sa Veronika Velez-Zuzulová rozhodla, že bude pokračovať aj v tej nasledujúcej. Lenže vážne zranenie kolena z 10. septembra lanského roka v Argentíne jej zahatalo cestu k tomu, aby mohla súperiť o zisk malého krištáľového glóbusu v slalome.

Zo začiatku to dokonca vyzeralo, že sa bude musieť zrieknuť šance na zisk cenného lyžiarskeho kovu na tohtoročných zimných olympijských hrách.

Lenže buldodžia povaha najlepšej slovenske lyžiarky i chirurgické majstrovstvo doktora Bertranda Sonneryho-Cotteta boli proti čiernym vyhliadkam. Ich koniec je otázkou času. Veľká slovenská medailová nádej na februárových Hrách sa mala vrátiť do súťažného kolotoča už túto nedeľu v Kranjskej Gore.

Podľa jej otca a trénera Timoteja Zuzulu sa jej prvý štart v olympijskej zime odkladá na neurčito.

„Vo štvrtok sme cestovali do Slovinska, kde nás čaká séria tréningov. Každým dňom je na tom Veronika lepšie. Vidieť, že sa zlepšuje. Koleno je v poriadku a drží, ako má. Napokon však Veronika nebude súťažiť v Kranjskej Gore a ani v ďalších slalomových pretekoch vo Flachau. Ešte je priskoro,“ vysvetlil dôvod absencie Zuzula.

Slovenské farby tak bude hájiť v obrovskom slalome (sobota) a slalome (nedeľa, prvé kolo oboch disciplín sa uskutoční o 9.30, druhé o 12.15) iba Petra Vlhová.

Po operácii roztrhnutého predného skríženého väzu v pravom kolene na špecializovanej klinike v Lyone začala Velez-Zuzulová trénovať na snehu iba pred Vianocami. Predtým však tvrdo drela, čo sa výrazne odrazilo na rýchlosti jej návratu.

Ten sa skrátil o niekoľko týždňov. Tridsaťtriročná lyžiarka nechce nič uponáhľať. Viackrát však zopakovala, že jej prioritou je juhokórejský vrchol sezóny.

„Počas celej kariéry som musela bojovať, nikto mi nič nedaroval. Rovnako som to vnímala aj teraz. Nechcela som len tak zložiť zbrane. Operáciu, ktorú som podstúpila, neabsolvovalo dosiaľ veľa ľudí. Išla som do veľkého rizika. Viem však, že ak urobím všetko, čoho som schopná, dopadne to dobre. Cieľ je jednoznačný: aby som v Pjongčangu bola pripravená na sto percent. Tomu prispôsobím všetko,“ povedala pred časom pre Pravdu.

V kalendári Svetového pohára sa do olympiády okrem Kranjskej Gory a Flachau uskutočnia už iba mestský slalome v Štokholme a klasický v Lenzerheide.

Predstaví sa v ňom aj Velez-Zuzulová, alebo si prvý štart odloží na najdôležitejší slalom sezóny – 14. februára v Pjongčangu?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #slalom #Svetový pohár v alpskom lyžovaní