Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová doba! Zo skokanského mostíka sa spúšťa už aj Turek. Doma má lepšie podmienky ako Slováci

Fatih Arda Ipcioglu sa stal historicky prvým tureckým skokanom na lyžiach, ktorý okúsil atmosféru Turné štyroch mostíkov. Hoci sa mu v Oberstdorfe ani v ďalšom nemeckom stredisku Garmisch-Partenkirchen nepodarilo postúpiť z kvalifikácie do hlavnej súťaže, získal si sympatie fanúšikov.

02.01.2018 12:16
Fatih Arda Ipcioglu Foto:
Fatih Arda Ipcioglu.
debata

„Som hrdý na to, že som sa ako prvý Turek mohol zúčastniť na Turné štyroch mostíkov, bolo to niečo fantastické. Užíval som si atmosféru plnými dúškami,“ citovala agentúra dpa slová 20-ročného Ipcioglua.

Ten neabsolvuje rakúsku časť Turné v Innsbrucku a Bischofshofene a dá prednosť štartu na podujatiach Kontinentálneho pohára v Titisee-Neustadt. Chce si totiž vylepšiť FIS-ové body.

Ipcioglu sa pripravoval na sezónu na domácej pôde v Erzurume, kde je k dispozícii moderný komplex s piatimi mostíkmi.

„Skoky na lyžiach nepatria v Turecku medzi populárne športy, no teší ma, že som im aspoň trochu urobil reklamu. Mojím idolom je Japonec Noriaki Kasai, ktorý stále pokračuje v aktívnej kariére, hoci má už 45 rokov. Verím, že keď ja budem v jeho veku, na Turné i vo Svetovom pohári bude štartovať veľa tureckých skokanov a ja si pozriem ich vystúpenie v pohodlí domova pred televíznou obrazovkou.“

debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Turné štyroch mostíkov #Fatih Arda Ipcioglu