Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová zariskovala. Podľa trénera jej pomohla aj zmena topánok a lyží

Súťažný rok 2017 ukončila Petra Vlhová skvelým 7. miestom v obrovskom slalome v rakúskom Lienzi. K vyrovnaniu kariérneho maxima sa predrala z 13. priečky po 1. kole druhou najlepšou jazdou v 2. kole, keď zdolala aj najlepšie "obrakárky" na svete.

30.12.2017 10:57
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu v Lienzi.
debata

Podľa vlastných slov konečne predviedla v technicky najnáročnejšej disciplíne dlhých oblúkov, na čo má.

„Od rána som sa cítila veľmi dobre. V prvom kole som hore trochu zaostala, spodnú časť som však zajazdila veľmi dobre. V 2. kole som chcela ísť svoju jazdu a myslím si, že sa mi to podarilo,“ uviedla Petra Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Dôležitým faktorom zlepšenia výkonnosti boli zmeny v jej lyžiarskom výstroji. Pre RTVS to potvrdil taliansky tréner Livio Magoni. „Po pretekoch v Courcheveli sme zmenili veľa vecí – lyže aj topánky a môžem povedať, že som spokojný. Prvýkrát som videl Peťu lyžovať, na čo naozaj má. Aj keď musím priznať, že pre krátkosť času sme zariskovali,“ vysvetlil Livio Magoni.

Obrovský slalom v Lienzi Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Adeline Mugnierová po páde v obrovskom slalome...

„Najrýchlejšia v 2. kole bola Švédka Hectorová, ale tá išla na úplne hladkej zjazdovke. Petra bola najlepšia spomedzi pretekárok, ktoré mali približne rovnaké podmienky. Je skvelé, že sa vyrovnala špecialistkám na ‚obrák‘, tie si však udržali náskok z 1. kola,“ pokračoval uznanlivo.

Dvadsaťdvaročná Liptáčka figuruje v hodnotení obrovského slalomu vo Svetovom pohári na 10. priečke, ale v štartovnej listine SP v tejto disciplíne je o tri priečky nižšie – trinásta. Chýbajú jej body z nevydarených pretekov v Courcheveli, kde po chybe v druhom kole skončila na 28. mieste. Za elitnou žrebovanou sedmičkou aktuálne zaostáva o 84 bodov.

„Prvá sedmička si zatiaľ drží svoje miesta. Na to, aby som ich dostihla, potrebujem zajazdiť dve dobré kolá. Na súčasnej úrovni, v akej sa nachádzam, rozhodujú už len maličkosti. Celkovo je siedme miesto z Lienzu veľmi pekné. Mám ďalšie body, ideme ďalej,“ dodala Vlhová pre RTVS.

Petra Vlhová sa teší v cieli 2. kola obrovského... Foto: TASR, Martin Baumann
Petra Vlhová Petra Vlhová sa teší v cieli 2. kola obrovského slalomu v Lienzi.

Ďalej v podaní Vlhovej znamená veľký súťažný nápor po Novom roku. Hneď v úvodný deň nového roka na najvyťaženejšiu Slovenku v alpskom lyžiarskom cirkuse čaká atraktívny paralelný slalom v nórskej metropole Oslo, o dva dni neskôr slalom na známom kopci Sljeme nad chorvátskym Záhrebom.

Nasledovať bude súťažný víkend v slovinskej Kranjskej Gore (zaskočila za Maribor) s obrovským slalomom aj slalomom (6.- 7. 1.) a v utorok 9. januára napokon tradičný večerný slalom v rakúskom Flachau.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v obrovskom slalome