Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diskvalifikácie pokračujú. MOV potrestal ďalších jedenásť Rusov

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) kvôli dopingu na ZOH v Soči 2014 doživotne diskvalifikoval ďalších jedenásť ruských športovcov.

22.12.2017 17:46
Demčenko Foto: ,
Sánkar Albert Demčenko oslavuje striebro na ZOH 2014 v Soči.
debata (2)

Sú medzi nimi aj dvojnásobný strieborný medailista sánkar Albert Demčenko a jeho kolegyňa Tatiana Ivanovová, ktorá spolu s ním prispela k druhému miestu v zmiešanej štafete.

Počet potrestaných Rusov stúpol na 43, k Športovému arbitrážnemu súdu (CAS) v Lausanne sa ich doteraz odvovalo 22.

Ďalšími diskvalifikovanými športovcami sú rýchlokorčuliari Ivan Skobrev a Arťom Kuznecov, bežci na lyžiach Nikita Krjukov, Alexandr Bessmertnych a Natalia Matvejevová, bobisti Ludmila Udobkinová a Maxim Belugin a hokejistky Tatiana Burinová a Anna Ščukinová.

„K dnešnému dňu riešila disciplinárna komisia MOV 46 dopingových prípadov, z nich tri boli odložené. Napriek tomu že vyšetrovanie stále pokračuje, nie je vylúčené, že sa objavia okolnosti, ktoré povedú k otvoreniu ďalších prípadov,“ uvádza sa v stanovisku MOV.

Rusko bolo kvôli systematickému dopingu a manipuláciou so vzorkami reprezentantov vylúčené z nadchádzajúcich ZOH v Pjongčangu. Vybraná športovci však môžu v Kórejskej republike štartovať pod neutrálnou vlajkou.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #MOV #Rusko na ZOH #diskvalifikácia