Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hirscher vyhral slalom vo Val d'Isere. Žampa nepostúpil, ale s návratom je spokojný

Marcel Hirscher sa stal víťazom nedeľňajšieho slalomu mužov v rámci Svetového pohára v alpských lyžiarskych disciplínach vo francúzskom Val d'Isere.

10.12.2017 13:25 , aktualizované: 13:35
Marcel Hirscher Foto: ,
Marcel Hirscher oslavuje víťazstvo v slalome v zasneženom Val D'Isere.
debata

Fenomenálny Rakúšan úspešne zaútočil na víťazstvo z 8. miesta po prvom kole a v súčte oboch jázd prevýšil Nóra Henrika Kristoffersena o 39 stotín sekundy. Tretí skončil s mankom 40 stotín Švéd Andre Myhrer.

Líder po prvom kole Talian Stefano Gross klesol na 6. miesto, keď v druhej jazde zajazdil až dvadsiaty najlepší čas. V druhom kole bol najrýchlejší iný Rakúšan Marco Schwarz, ktorý sa z 28. vyšvihol až na 9. pozíciu.

Úradujúci majster sveta a šesťnásobný držiteľ veľkého glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári Hirscher si pripísal 47. víťazstvo v pretekoch SP v kariére, z toho v 21. slalome. Vo Val d'Isere triumfoval v najtočivejšej disciplíne takmer na deň presne po 7 rokoch.

Bolo to vtedy 12. decembra 2010 jeho vôbec prvé víťazstvo v slalome v bojoch o krištáľové glóbusy. V tejto súťažnej zime Hirscher vinou zranenia členka pôvodne mal zmeškať tradičný „obrákový“ úvod SP na ľadovci v Söldene. Ten sa však napokon neuskutočnil, čiže jeho konkurenti nezískali potrebnú výhodu.

Slovenskí bratia Žampovci sa s vysokými číslami 44, resp. 70 na štarte 1. kola vo Val d'Isere do druhej jazdy medzi tridsať najlepších neprebojovali. Skúsenejší Adam Žampa skončil na 41. mieste s odstupom 2,90 s, Andreasa Žampu v cieli 1. kola neklasifikovali.

Adam Žampa počas 1. kola slalomu vo Val... Foto: SITA/AP, Alessandro Trovati
Adam Žampa Adam Žampa počas 1. kola slalomu vo Val D'Isere.

Pre Adama Žampu bol víkend vo Val d'Isere prvým súťažným v tejto sezóne po septembrovej operácii kolena a následnej rehabilitácii. V sobotňajšom obrovskom slalome celkom nečakane postúpil do 2. kola z 19. miesta, v ňom však urobil väčšiu chybu, výraznejšie zaostal a bod do hodnotenia SP napriek 30. miestu si napokon nepripísal.

„Beriem to veľmi pozitívne, pretože to bol dobrý víkend. Chýbalo mi iba zopár stotín k postupu do druhého kola. Moja slalomová jazda nebola až taká zlá, až na zopár chýb, ktoré som urobil. Je to pre mňa dobrý začiatok po zranení a motivácia pracovať ďalej. Najbližšie nás čaká budúci týždeň európsky pohár v Taliansku,“ povedal Adam Žampa v audionahrávke svojho manažéra Ľuboša Schwarzbachera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #Andreas Žampa #Stefano Gross