Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej obnovenú premiéru zmarilo počasie. Je toto možné? pýtala sa

Ani druhý pokus o uskutočnenie pretekov Svetového pohára v alpskej kombinácii žien vo švajčiarskom St. Moritzi sa nevydaril.

10.12.2017 10:23
St. Moritz, počasie Foto: ,
Petra Vlhová počas prvej časti kombinácie v St. Moritzi.
debata

Organizátori museli po piatkovom storne oznámiť rovnakú informáciu pretekárkam v dôsledku nepriaznivého počasia aj v nedeľu. Tentoraz boli proti silný vietor, zlá viditeľnosť a nánosy nového snehu. Pôvodne sa od 10.30 h malo jazdiť super G a od 13.30 h slalomové kolo.

V kombinačných pretekoch v dejisku tohtoročných majstrovstiev sveta nemali chýbať dve Slovenky Petra Vlhová a Barbara Kantorová. Po piatkovom nevydarenom prvom pokuse (organizátori zrušili preteky po slalomovom kole pre zlé počasie) sa Vlhová ani na druhýkrát nedočkala premiéry v tejto disciplíne všestrannosti vo Svetovom pohári.

Podľa štartovnej listiny Vlhová mala mať v super G číslo 34, druhá Slovenka Kantorová sa mala dostať na trať ako päťdesiata prvá. Predstaviť sa malo 67 pretekárok.

„Jedna jazda v priebehu troch dní… je toto možné? Nič sa nedá robiť, počasie si človek nevyberá a dnes to bolo opäť veľmi nebezpečné. Teraz ma čaká týždeň tréningu v Rakúsku a 19.- 20. decembra sa vidíme v Courcheveli,“ odkázala Petra Vlhová fanúšikom na svojej facebookovej prezentácii.

Pred ZOH 2018 v Pjongčangu sa už v ženskom kalendári Svetového pohára nevyskytnú preteky v alpskej kombinácii. Olympijské kombinačné preteky žien sú na programe v piatok 23. februára 2018. Vo Svetovom pohári by sa kombinátorky mali predstaviť 4. marca vo švajčiarskej Crans Montane.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v zjazdovom lyžovaní #alpská kombinácia