Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová si na body z kombinácie počká. V St. Moritzi ju zrušili

Slovenská zjazdárka Petra Vlhová si ešte istý čas počká na prvé body do hodnotenia Svetového pohára v alpskej kombinácii.

08.12.2017 11:10 , aktualizované: 20:36
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová v cieli slalomovej časti kombinácie v St. Moritzi.
debata (2)

Ženské preteky všestrannosti vo švajčiarskom St. Moritzi napokon zrušili, hoci spočiatku sa vravelo o sobotňajšom pokračovaní po zredukovanom piatkovom programe – slalomovom kole.

Nakoniec sa však sobotňajší super G bude rátať iba do hodnotenia tejto disciplíny a SP celkovo, nie alpskej kombinácie. Rozhodnutie organizátorov má finančné pozadie. Podľa ORF odmietli vyplatiť dvojnásobné „prize money“ za jedny preteky v jednom televíznom vysielaní.

„Kombinačné preteky v St., Moritzi sú kompletne zrušené. V sobotu aj nedeľu sa uskutoční iba súťaž v ‚normálnom‘ super G,“ vyjadril sa pretekový riaditeľ FIS Markus Mayr na webe ORF.

Alpská kombinácia s Petrou Vlhovou v St. Moritzi Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Na štarte v St. Moritzi je aj reprezentantka...

Slovenka Petra Vlhová figurovala po slalomovom kole na 4. mieste a vo svojej premiére v alpskej kombinácii vo SP si brúsila zuby na prvé body z tejto disciplíny. Nedočkala sa ich. „Nakoniec zrušili celú kombináciu, super G aj slalom. Na svoj prvý štart si teda ešte musím počkať. Nevadí. Zajtra a v nedeľu ma čaká konečne voľno,“ uviedla Petra Vlhová na facebooku po večernom verdikte organizátorov.

Ešte predtým po svojom vystúpení v slalome rátajúc so sobotňajším vyvrcholením v super G poznamenala: „Premiéra mi nevyšla. Navyše zrušili nám super G, lebo je tu veľká hmla. Možno pôjdeme v sobotu alebo v nedeľu. V slalome som urobila chybu, škoda, bola to dobrá pozícia.“

Slalomovú časť napokon zrušených pretekov v konkurencii 51 pretekárok absolvovala aj ďalšia Slovenka Barbara Kantorová. S mankom necelých 4 sekúnd sa vtedy zaradila na 28. miesto. Na čele bola Američanka Mikaela Shiffrinová. Obhajkyňa celkového prvenstva vo Svetovom pohári sa rovnako musela rozlúčiť s takmer istými bodmi, ktoré by ešte vylepšili jej postavenie na čele hodnotenia bojov o veľký glóbus.

Pred ZOH 2018 v Pjongčangu sa už v ženskom kalendári Svetového pohára nevyskytnú preteky v alpskej kombinácii. Olympijské kombinačné preteky žien sú na programe v piatok 23. februára 2018. Vo Svetovom pohári by sa kombinátorky mali predstaviť 4. marca vo švajčiarskej Crans Montane.

Alpská kombinácia žien – St. Moritz – po piatku:
Slalomová časť: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 42,53 s, 2. Wendy Holdenerová +0,39, 3. Michelle Gisinová (obe Švaj.) +1,21, 4. Petra Vlhová (SR) +1,29, 5. Ramona Siebenhoferová +1,30, 6. Elisabeth Kappaurerová (obe Rak.) +1,33,…28. Barbara Kantorová (SR) +3,95.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #SP v zjazdovom lyžovaní #St. Moritz #alpská kombinácia