Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hľadanie cesty

Mikaela Shiffrinová hľadá rýchlejšie cestičky - k úspechu. Podobne, ako novinári. Zatiaľ čo pre americkú hviezdu je ním olympijské zlato či veľký krištáľový glóbus, pre žurnalistu rozhovor s lyžiarskou ikonou.

08.12.2017 08:00
Mikaela Shiffrinová Foto: ,
Mikaela Shiffrinová.
debata

Ako vznikal ten, ktorý čítate v dnešnej Pravde?

Predchádzalo mu surfovanie po internetovej stránke Americkej lyžiarskej asociácie. A hľadanie vhodného kontaktu. Megan Harrod – mediálna manažérka amerického zjazdárskeho tímu.

Na prosbu o rozhovor reaguje hovorkyňa ihneď – do niekoľkých desiatok minút. Ďakujem za záujem, Mikaela je však príliš zaneprázdnená. Skúste sa v budúcnosti obrátiť na Kiliana Albrechta, jej manažéra, prichádza odpoveď.

Neveľmi potešujúca, no skrývajúca v sebe aspoň drobnú nádej.

Kým žije, treba veriť. Ďalší e-mail odchádza na adresu Albrechta – niekdajšieho zjazdára, štvrtého najlepšieho slalomára z olympijských hier v Salt Lake City 2002, majiteľa dvoch strieborných medailí z pretekov Svetového pohára.

Rakúšan taktiež s odpoveďou neotáľa. Nič vám nemôžem sľúbiť, Mikaela nemá na mediálne výstupy čas. Pre istotu mi však pošlite otázky a uvidíme, čo sa s tým dá robiť, píše Albrecht. Päť dní ani ťuk. Mikaela medzitým v Lake Louise po prvý raz v kariére triumfuje v zjazde, zo super G berie piate miesto. A na druhý deň si – podľa všetkého – sadá k počítaču a poctivo píše.

Po otvorení e-mailu v ňom svieti stručná, no o to jednoznačnejšia veta: Tu sú odpovede! Albrecht síce nič nesľuboval, no splnil aj to, v čo novinár neveril. A Mikaela? Potvrdila, že je tvrdá profíčka. Nielen na svahu, ale i v styku s médiami. Aj ona vie, že vďaka nim má k ľuďom podstatne bližšie.

Lyžiarska kráľovná zase raz našla rýchlu cestičku…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #názor #Mikaela Shiffrinová