Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kuzminová sedemkrát minula terč. Z 15. miesta klesla až na 36.

Nemka Denise Herrmannová sa stala víťazkou stíhacích pretekov na 10 km, ktorými ženy vo švédskom Östersunde ukončili 1. kolo Svetového pohára v biatlone 2017/2018.

03.12.2017 13:15 , aktualizované: 14:14
Anastasia Kuzminová Foto: ,
Anastasia Kuzminová.
debata (1)

Herrmannová odstrieľala preteky s dvoma chybami na tretej položke (prvej v stoji) a po piatkovom šprinte si pripísala druhý triumf v pretekoch SP v kariére. Herrmannová zvíťazila s náskokom 25,8 s pred Francúzkou Justine Braisazovou. Po tretie miesto si dobehla Nórka Marte Olsbuová (+48,0).

Jediná Slovenka na štarte stíhacích pretekov Anastasia Kuzminová obsadila 36. priečku a pripísala si 5 bodov do hodnotenia SP. Kuzminová mala druhú najhoršiu streľbu spomedzi celého pretekárskeho poľa, keď až 7-krát minula terč a musela na 7 trestných kôl.

Kuzminová vybehla do stíhacích pretekov ako pätnásta s odstupom 55 sekúnd za líderkou po šprinte Herrmannovou. Úsek od štartu po prvú streľbu absolvovala slovenská reprezentantka najrýchlejšie zo všetkých, ale jeden chybný výstrel a odbehnuté trestné kolo ju posunuli iba o jedno miesto vyššie oproti začiatku.

Na druhej položke v ľahu si Kuzminová doslova „odstrelila“ dobrý výsledok. Minula štyri z piatich pokusov a s odstupom takmer troch minút za líderkou Herrmannovou sa zaradila až na 49. miesto. Na prvej „stojke“ potom dvojnásobná olympijská šampiónka v šprinte pridala už len jeden chybný výstrel a posunula sa už na bodovanú 39. priečku.

Na čele nastala zmena, keď Francúzka Braisazová o 11 sekúnd predstihla Nemku Herrmannovú. Druhú streľbu v stoji a zároveň poslednú v súťaži Kuzminová zvládla opäť s jednou chybou a napriek skvelému behu to nevytiahla vyššie ako na konečné 36. miesto.

Braisazová a Herrmannová takmer spoločne vybiehali po poslednej streľbe na záverečný úsek do cieľa. Bývalá profíčka v behu na lyžiach Herrmannová nedala svojej súperke šancu a napokon jej nadelila takmer pol minúty.

Stíhacie preteky žien na 10 km: 1. Denise Herrmannová (Nem.) 30:02,7 min (2 trestné okruhy), 2. Justine Braisazová (Fr.) +25,8 s (0), 3. Marte Olsbuová (Nór.) +48,0 (2), 4. Lisa Vittozziová (Tal.) +1:09,1 (1), 5. Maren Hammerschmidtová (Nem.) +1:16,8 (2), 6. Nadežda Skardinová (Biel.) +1:19,6 (0),… 36. Anastasia Kuzminová (SR) +3:21,5 (7).

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Anastasia Kuzminová