Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Shiffrinová zostala visieť na lanovke. Na štart ju vytiahol ratrak

Skoro pol hodiny trvala netradičná cesta lyžiarok na štart zjazdu Svetového pohára v Lake Louise. V kanadskom stredisku vypadol elektrický prúd, preto usporiadatelia ťahali pretekárky za snežným ratrakom.

03.12.2017 11:24
Zjazd, ratrak, Lake Louise Foto: ,
Takto ťahali zjazdárky na štart v Lake Louise.
debata (2)

„Nebolo to najpohodlnejší druh prepravy. Na štart sa išlo dvadsaťtri minút. Človek musel byť v pozore. Bolo to veľmi dlhé,“ povedala česká lyžiarka Ester Ledecká, ktorá je zvyknutá zo snoubordových pretekov jazdiť na svah na skútri.

Kvôli výpadku prúdu dokonca hviezdna Američanka Lindsey Vonnová a Tina Weiratherová z Lichtenštajnska zostali chvíľku uviaznuté na lanovke.

Za ratrakom potom išlo na lanách až dvadsať zjazdárok naraz. „Bol to celkom hluk a bolo potrebné sa sústrediť a dávať si pozor,“ uviedla Ledecká v tlačovej správe agentúry Sport Invest.

Normálne zjazdarky padajú pri jazde z kopca, Maďarka Edit Miklošová sa tentoraz ocitla nedobrovoľne na snehu cestou nahor. „Mala smolu. Niekto ju zrazil. Stačilo málo, pretože išlo dvadsať báb nasáčkovaných jedna vedľa druhej, a keď niekomu zahraní lyža, sú všetci v háji. Edit to schytala,“ povedala Ledecká.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lake louise #Mikaela Shiffrinová