Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Poľský orol má už 40 rokov. Toto sú jeho najslávnejšie skoky

Poľský skokan na lyžiach Adam Malysz, ktorý sa narodil 3. decembra 1977, je považovaný za jedného z najlepších a najúspešnejších skokanov všetkých čias. Vyhral 39 pretekov svetového pohára, štyrikrát vyhral Svetový pohár a je tiež štvornásobným majstrom sveta.

02.12.2017 09:32
Adam Malysz Foto:
Adam Malysz.
debata

Malysz získal v roku 2001 na MS v skokoch na lyžiach na strednom mostíku zlatú medailu a na veľkom mostíku sa umiestnil druhý. V tom istom roku tiež vyhral Turné štyroch mostíkov. Na ZOH v Salt Lake City 2002 získal bronzovú medailu na strednom mostíku a striebornú medailu na veľkom mostíku.

O osem rokov neskôr na ZOH vo Vancouveri získal hneď dve strieborné medaily (na strednom i veľkom mostíku), v oboch pretekoch ho predstihol Švajčiar Simon Ammann.

Na majstrovstvách sveta v roku 2003 získal zlatú medailu ako na strednom, tak aj na veľkom mostíku, majstrom sveta na strednom mostíku bol aj v roku 2007, v roku 2011 bral bronz.

Populárny „orol z Visly“ Malysz ukončil kariéru v roku 2011. Potom sa začal venovať automobilovým súťažiam a išiel trikrát Rely Dakar. V októbri 2016 sa ale vrátil do sveta skokov na lyžiach, keď sa stal koordinátorom poľskej reprezentácie skokanov a združenárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Malysz