Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Usmievavá kráska na doske: Na medailu má desať dievčat, vrátane mňa

Do Soči sa neprebojovala, no vôbec to neľutuje. Pjongčang by jej už ujsť nemal. Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová môže na budúcoročnej olympiáde príjemne prekvapiť.

28.11.2017 18:41
Medlová Foto: ,
Klaudia Medlová chce na olympiáde v Pjongčangu oprášiť skok Frontside Double Cork 1080.
debata

Ak bude fyzicky i psychicky v potrebnej pohode a doladí najlepšie triky, nie je vylúčené, že sa jej po pretekoch v slopestyle alebo big air na hrudi zaleskne medaila.

Vôbec ma to nebavilo

Na olympiádu zatiaľ nemyslí. Snaží sa najmä dobehnúť zameškané z minulej sezóny, keď ju trápili zranenia.

„Stále sa do toho len dostávam. V máji som sa podrobila operácii kolena a jazdiť som začala až v auguste v Austrálii. Predošlá sezóna bola naozaj zlá. Päť týždňov ma trápilo rebro. Mala som poškodenú chrupavku a rebro vyskakovalo. Potom som si na majstrovstvách sveta zranila tvár. Nič vážne, len som mala štichy zvnútra po celej pere. Za týždeň sa to zahojilo, no potom do toho prišli problémy s kolenom,“ vysvetľuje 24-ročná rodáčka z Liptovského Mikuláša.

Veľmi jej prekážalo, že pomedzi množstva pretekov nemala čas trénovať a zdokonaľovať svoje triky. Podpísalo sa to na výsledkoch i nálade.

„Vôbec ma to nebavilo. Chcela som sa na všetky preteky vykašľať a sústrediť len na jazdenie, tréning a snoubording ako taký. No nemohla som si to dovoliť. Teraz je to oveľa lepšie, hoci som každý týždeň niekde inde. Od augusta som bola doma jeden deň. Zranenia ma však motivovali, aby som sa znova niekam posunula. Jazdenie ma zase baví,“ usmieva sa.

Minulý víkend sa v Pekingu ukázala v dobrej forme. V pretekoch SP v big air postúpila do finále a v ňom obsadila piatu priečku.

„Finále ma veľmi potešilo, ale vystúpenie v ňom už nie. Dvakrát som spadla, ustála len jeden trik a vo finále sa počítajú dva najlepšie. Rozhodne som vo finále chcela ukázať viac,“ prezradí.

Klaudia Medlová sa pripravuje na ZOH Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Klaudia Medlová mala na stretnutí s novinármi...

Na medailu má 10 dievčat. Vrátane mňa

Hoci o účasť pod piatimi kruhmi bojovala už pred štyrmi rokmi, vtedy jej tesne ušla.

„Spätne som rada. Nebola som na olympiádu ani zďaleka pripravená. Nevedela som poriadne jazdiť, len som chodila z jedných pretekov na druhé, aby som sa nebála veľkých skokov a mala za čo jazdiť v ďalšej sezóne. Vôbec som nemala čas na tréning, i keď mi to vnútorne prekážalo. No rodičia nemali toľko peňazí, aby mi zaplatili cesty do Austrálie či Ameriky. Teraz som oveľa lepšie pripravená,“ zdôrazní.

Priznáva, že olympiáda má medzi snoubordistami čoraz väčší cveng. „Môj veľký sen bolo dostať sa raz na X Games. Pred dvoma rokmi ma tam prvý raz pozvali, teraz je na rade aj olympiáda,“ naznačuje.

Na čo si môže v Pjongčangu trúfať?

„Triky mám na to, aby som mohla… (nedokončí). Je tam desať dievčat, ktoré môžu získať medailu. Vrátane mňa. Bude to najmä o tom, ako budem mentálne nastavená a ako si natrénujem triky. Samozrejme, nebude to vôbec jednoduché,“ vraví a dodáva:

„Trúfam si v oboch disciplínach. Obe ma bavia rovnako. Aj v slopestyle už musia dievčatá zapájať aj najťažšie triky, aspoň na jednom z troch skokov. Tie si potom môžem vybrať aj v big air.“

Bronzová medailistka z MS 2015 v slopestyle ešte musí vyriešiť jednu veľkú dilemu.

„Prišla mi pozvánka na X Games do Aspenu v big air. Je to zhruba týždeň pred olympiádou… Bojím sa im povedať nie. Chcem, aby ma pozvali aj o rok. Celá svetová špička nebude v Aspene chýbať, ale je tam určité riziko. Ešte uvidím, ale skôr si myslím, že tam pôjdem,“ dodá.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Klaudia Medlová #snoubording #Pjongčang 2018