Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vlhová po 'obráku': Elitná desiatka je úspech, ale chcem viac

Ostré slnko nad Killingtonom jej nežičilo tak, ako si predstavovala. Aj napriek tomu dokázala potvrdiť príslušnosť k širšej svetovej špičke v obrovskom slalome.

26.11.2017 13:37
Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati obrovského slalomu v Killingtone.
debata

V sobotňajších pretekoch Svetového pohára v alpskom lyžovaní obsadila Petra Vlhová 10. priečku. Vylepšila si tak umiestnenie z prvého obráku sezóny, keď v Söldene figurovala na 16. mieste.

Sledujte slalom z Killingtonu aj s Petrou Vlhovou od 16.00 naživo na sport.pravda.sk

„So svojím výkonom nie som spokojná, ale výsledok v najlepšej desiatke je pre nás vždy úspech. Chcela by som viac. Cítim progres a verím, že postupne budem aj v pretekoch schopná podávať kvalitnejšie výkony, ktoré prinesú aj hodnotnejšie umiestnenia,“ povedala po pretekoch Vlhová.

Dvadsaťdvaročná Liptáčka štartovala v 1. kole ako jedenásta v poradí. V cieli figurovala na desiatej priečke. V druhom kole, ktoré postavil Vlhovej tréner Livio Magoni, predviedla až 16. najrýchlej­šiu jazdu.

Hoci Vlhovej chýbala väčšia agresivita i rýchlosť z prvého kola, na uhájenie desiatej pozície jej to stačilo. Na víťaznú Viktoriu Rebensburgovú stratila 2,76 sekundy.

„Prvé kolo bolo bez zásadnej chyby, ale celé to bolo také silové. Nebola som dostatočne uvoľnená. Druhé kolo už bolo lepšie, urobila som v ňom však až tri chybičky, ktoré ma stáli lepší čas. Tvrdo pracujeme na zlepšení, niektoré tréningové jazdy by obstáli aj v konkurencii dievčat, ktoré sa špecializujú na obrovský slalom,“ dodala slovenská reprezentantka.

Pre Vlhovú to bolo piate najlepšie vystúpenie v obrovskom slalome v kariére. Raz skončila siedma a trikrát ôsma. V porovnaní s vlaňajškom si vylepšila svoju pozíciu o tri miesta.

Sobotňajšou desiatou priečkou si do celkového hodnotenia Svetového pohára pripísala 26 bodov, v klasifikácií obráku jej patrí 12. priečka.

Pre Rebensburgovú to bol vo Vermonte celkovo 15. triumf v SP (z toho 13 zaznamenala v obrovskom slalome). Olympijská víťazka v tejto disciplíne z Vancouvru 2010 vyhrala obe kolá.

Druhá skončila domáca favortika Mikaela Shiffrinová, tretie miesto obsadila Talianka Manuela Moelggová.

„Užívam si moju formu, ale nad veľkým glóbusom zatiaľ nepremýšľam. Pred pár rokmi som sa tým zaťažovala a to nebol najlepší nápad. Skôr som napätá z toho, ako mi to pôjde v rýchlostných disciplínach,“ uviedla 28-ročná Nemka v rozhovore pre ORF.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #FIS #obrovský slalom