Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Veľká smola. Favorit na olympijské zlato predčasne ukončil sezónu

Jeden z favoritov olympijského slalomu Felix Neureuther si pri tréningu v USA pretrhol krížny väz v kolene a sezóna sa pre neho skončila.

26.11.2017 10:04
Felix Neureuther Foto:
Felix Neureuther utrpel vážne zranenie a olympijská sezóna sa pre neho skončila.
debata

Tridsaťtriročný nemecký lyžiar, ktorý pred dvoma týždňami vyhral úvodný slalom sezóny vo fínskom Levi, sa po návrate domov podrobí operácii.

Neureuther sa vážne zranil pri páde v príprave na ďalšie preteky SP v Beaver Creeku.

„Bohužiaľ nemám dobré správy. Na tréningu som si pretrhol krížny väz v ľavom kolene. To znamená, že mám po sezóne,“ oznámil na facebooku vicemajster sveta z roku 2013 a majiteľ ďalších dvoch bronzových medailí z MS vrátane tohtoročného šampionátu v St. Moritzi.

Vo Svetovom pohári patrí dlhodobo medzi najlepších slalomárov, preteky v tejto disciplíne vyhral 11-krát, ale na malý glóbus ani na olympijskú medailu nedosiahol. A nepodarí sa mu to ani vo februári v kórejskom Pjongčangu.

„Nie je hanba spadnúť, ale zostať dlho ležať,“ vyhlásil Neureuther. „Keď sa mám na to pozrieť pozitívne, tak aspoň budem môcť tráviť veľa času s našou malou dcérkou,“ dodal lyžiar, ktorý má so špičkovou biatlonistkou Miriam Gössnerovou mesačnú Matildu.

debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #slalom #FIS #Felix Neureuther #Pjongčang 2018