Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nikitinová triumf zo soboty nezopakuje. Ruskí skeletonisti majú zákaz štartu v SP

Bobová a skeletonová federácia IBSF provizórne zastavila činnosť štvorici ruských skeletonistov, ktorých Medzinárodný olympijský výbor spätne diskvalifikoval kvôli dopingovej kauze z Hier v Soči a doživotne vylúčil z OH.

24.11.2017 08:28
Jelena Nikitinová Foto: ,
Jelena Nikitinová sa teší z bronzovej medaily v Soči, o ktorú v stredu prišla.
debata (2)

Olympijský víťaz Alexander Tretiakov, bronzová medailistka zo Soči Jelena Nikitinová a Oľga Potylicynová s Máriou Orlovovou nemôžu s okamžitou platnosťou štartovať vo Svetovom pohári, ktorý od piatka pokračuje v kanadskom Whistleri.

IBSF rozhodla odlišne oproti lyžiarskej federácii FIS, ktorá naopak vo štvrtok povolila šiestim rovnako potrestaným ruským bežcom na čele s olympijským šampiónom Alexandrom Legkovom štartovať tento víkend v začínajúcom Svetovom pohári. FIS chce s prípadnými vlastnými sankciami počkať na odôvodnenie verdiktu disciplinárnej komisie MOV.

Sezóna skeletonistov je už naproti tomu v plnom prúde a Nikitinová dokonca vyhrala predchádzajúce preteky v Park City a bola štvrtá v Lake Placid. Tretiakov má z prvých dvoch pohárových pretekov na konte tretie a šieste miesto.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko na ZOH #Alexander Tretiakov #Jelena Nikitinová