Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová poézia života. Mazeová je tehotná

Siedmeho januára doma v Maribore absolvovala poslednú súťažnú jazdu zjazdárskej kariéry, ale teraz Tina Mazeová prišla s krajšou novinkou.

14.11.2017 15:13
Tina Mazeová Foto: ,
Tina Mazeová.
debata

Prostredníctvom twitteru spoločne s partnerom Andreom Massim ohlásili jej tehotenstvo. A to niekdajšia hviezda zasnežených svahov ešte na konci minulého roka zvažovala návrat do kolotoča Svetového pohára s pokusom o účasť na ZOH v Pjongčangu 2018.

„Táto zima bude výnimočná. Sme v očakávaní novej poézie života. Neexistujú slová, ktorými by sme vedeli opísať naše šťastie a vďačnosť, že sa staneme rodičmi,“ napísali Tina Mazeová a jej dlhoročný tréner a partner Andrea Massi na twitteri.

Tridsaťštyriročná Mazeová zanechala za sebou výraznú zjazdársku stopu a napríklad v univerzálnosti sa s ňou môže porovnávať len máloktorá z jej úspešných nasledovníčok.

Sympatická rodáčka z mesta Slovenj Gradec v severnom Slovinsku počas kariéry vo Svetovom pohári dosiahla 26 víťazstiev vo všetkých piatich základných disciplínach alpského lyžovania a na konte má dovedna 81 pódiových umiestnení.

Vrchol jej kariéry prišiel na ZOH v Soči 2014, kde sa stala olympijskou šampiónkou v zjazde a obrovskom slalome. Okrem toho je aj štvornásobnou majsterkou sveta a deväťnásobnou medailistkou z MS.

Tituly získala v Garmisch-Partenkirchene 2011 (obrovský slalom), Schladmingu 2013 (super G) a dva v Beaver Creeku 2015 (zjazd a kombinácia).

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Tina Mazeová