Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vtipkujúca Vlhová: Bratovi už gratulovali z Iránu, ale brada pôjde dole

Unavená, ale šťastná a rozdávajúca úsmevy na všetky strany. Petra Vlhová sa v nedeľu podvečer cez Helsinki vrátila z fínskeho Levi, kde senzačným spôsobom ovládla úvodný slalom novej sezóny Svetového pohára.

12.11.2017 19:51 , aktualizované: 22:13
Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová po prílete z Fínska.
debata (2)

„Už v cieli som bola veľmi šťastná, lebo som vedela, že som predviedla ‚moju‘ jazdu. No a keď došla Shiffrinová do cieľa, som bola ešte šťastnejšia. Bol to skvelý pocit,“ opísala prvé pocity po skončení sobotňajších pretekov na letisku vo Schwechate, kde ju čakala početná skupina slovenských novinárov.

Triumf na úvod sezóny ju potešil aj z psychického hľadiska.

„Keď začína sezóna, tak prvých pretekoch je to také, že človek nevie na čom je. Pred prvým kolom som bola trochu v strese, ale zašla som svoju jazdu a v tom druhom som už útočila. Super, že to vyšlo,“ pokračovala.

Vlhová si pripísala ďalší cenný skalp fenomenálnej Američanky Mikaely Shiffrinovej, ktorú zdolala aj v marci v Aspene. Okrem 'back-to-back" triumfov v kombinácii Aspen, Levi má 22-ročná Liptáčka na konte aj výhru z Aare.

„Do jazdy som dala úplne všetko. Len tak sa dá zdolať vynikajúca lyžiarka ako Mikaela. Treba ísť bez chýb, čo najrýchlejšie a čisto. Som šťastná, že som ju porazila,“ vravela.

Vo fínskom Levi za polárnym kruhom býva peknou tradíciou, že víťazka i víťaz slalomu dostanú do daru sobie mláďa. Formálne si ho prevezmú, dajú mu meno a potom ponechajú na neďalekej farme.

Petra Vlhová spočiatku nevedela, aké dá meno svojmu víťaznému sobíkovi, ale neskôr sa rozhodla, že ho pomenuje po otcovi – Igor.

„Sobík sa volá Igor – po mojom tatinovi. Nemohol byť pri mojich prvých dvoch úspechoch v Aare a Aspene, takže aspoň takto som sa mu chcela poďakovať. A prečo tu nie je sobík so mnou? No, tu by asi neprežil. Na domácej farme mu bude lepšie,“ prezradila.

Víťazná Vlhová za polárnym kruhom Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová a Santa Claus.

Už aj na sociálnej sieti súrodenci Vlhovci avizovali, že vďaka sestrinmu triumfu v Levi pôjde dolu Borisov hustý porast na tvári.

„Stávka padla náhodne. Povedala som Borkovi, že či si nenechá bradu pokiaľ nevyhrám. No a on sa toho chytil. Chvalabohu, že som v Levi uspela, lebo niektorí ľudia už pozerali, že ako to vyzerá. Už mu gratulovali aj z Iránu (smiech). Bavíme sa na tom. Som rada, že brada pôjde dole, lebo cestujeme do Ameriky a tam by ho možno ani nepustili…“

A aký má Vlhová najbližší program?

„Tri dni budem doma v Liptovskom Mikuláši, kde budem trénovať najmä kondičku. Potom 16. odchádzame do Rakúska, kde budeme makať na snehu. No a 22. novembra nás čaká odchod do USA, kde budú v Killingtone najbližšie preteky.“

Petra Vlhová po prílete z Levi Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Petra Vlhová na letisku vo Schwechate.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #FIS