Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za polárnym kruhom. Vlhová čelí čiernej zjazdovke v bielom šate

Vlani ju preteky za polárnym kruhom v Levi zahriali pri srdci. Po prvom kole nebola spokojná, v cieli druhého kričala od radosti. Vedela, že to bude stačiť na pódiové umiestnenie. Tretie miesto za suverénnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou a Švajčiarkou Wendy Holdenerovou sa jej však málilo.

10.11.2017 17:11
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová na trati 1. kola obrovského slalomu v Söldene.
debata

„Spokojná by som bola, keby som vyhrala. V prvom kole som šla opatrnejšie. Cítila som určité napätie, ale do druhého kola som dala všetko a po prejazde cieľom som tušila, že by to mohlo stačiť na pódium. Mám to tu rada, trať mi sedí,“ vravela v cieli prvého lanského slalomu lyžiarskej sezóny Petra Vlhová.

Zajtra (o 10.00 začína prvé, o 13.00 druhé kolo, prenos vysiela RTVS) sa po roku súťažne vráti na čiernu zjazdovku. Aj napriek smolnému úvodu sezóny chce vo Fínsku znovu bojovať o najvyššie priečky.

Sledujte výkony Petry Vlhovej v slalome z Levi v online prenose na Pravda.sk.

„Nebola to moja ideálna jazda. So 16. miestom nie som spokojná, ale vážim si aj tento výsledok. Na prehliadke trate ma trafila letiaca tyč, ktorá ma bolestivo zasiahla do lýtka. Úplne nešťastná náhoda. Nevzdala som to a bojovala. Už teraz sa neviem dočkať ďalších pretekov,“ napísala Vlhová na facebook po obrovskom slalome v Söldene.

Podľa organizátorov nie je štart pretekov ohrozený. Nízke teploty a vytrvalé sneženie sú spoľahlivou zárukou. Podmienky si pochvaľuje aj Vlhová. V tomto ročníku by rada zaútočila na popredné priečky v slalome a potvrdila členstvo v užšom kruhu favoritiek.

„Tamojšie podmienky sú perfektné, Petra mala výborný tréning. Pred pár dňami sa oteplilo, ale, našťastie, už je opäť zima. Sneh je zmrznutý a Petra sa teší na preteky,“ informoval v tlačovej správe Úseku alpských disciplín SLA jej brat a člen tímu Boris Vlha.

Do olympijskej sezóny vstupuje aj Matej Falat. Dvadsaťštyriročný slalomár sa musí okrem svojho umenia spoliehať aj na priaznivé počasie. Mužské preteky sa uskutočnia v nedeľu, 1. aj 2. kolo sa začína v rovnakom čase ako u žien.

„Ešte ladím detaily súvisiace s prípravou lyží. Po technickej stránke sa cítim dobre pripravený a teším sa, že budem opäť súťažiť v Levi. Konkurencia však bude veľká a ja verím v dobré počasie, keďže mám vyššie štartovné číslo,“ povedal Falat.

Podarí sa talentovaným Slovákom uspieť v mrazivom prostredí?

Fakty zo SP

Ženy, celkové poradie (po 1 z 39 pretekov): 1. Rebensburgová (Nem.) 100 bodov, 2. Worleyová (Fra.) 80, 3. Moelggová (Tal.) 60…16. Vlhová (SR) 15.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #slalom #FIS #levi