Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žije so ženami. Muži ma sexuálne obťažovali, vraví švédska hviezda

Priznaní spojených s kampaňou #MeToo (ja tiež) stále pribúda a škandál so sexuálnym obťažovaním sa nevyhýba ani športovému svetu. Nedávno sa ozvala aj elitná švédska lyžiarka Anja Pärsonová. Obťažovanie zo strany mužov pre ňu bolo o to nepríjemnejšie, pretože žije vo zväzku so ženou.

07.11.2017 15:11
Anja Pärsonová Foto: ,
Anja Pärsonová (vpravo) v spoločnosti Maria Rieschovej a Lindsey Vonnovej.
debata (6)

„Škandál sa šíri tak rýchlo, že kým toto budete čítať, možno budeme svedkami ďalších rezignácií. Po obvineniach Harveyho Weinsteina dodáva ženám odvahu aj kampaň #MeToo,“ uviedla politologička Rainbow Murrayová z Londýnskej univerzity kráľovnej Márie.

Weinstein je prominentný hollywoodsky producent, ktorého pred pár týždňami obvinilo viacero herečiek zo sexuálneho obťažovania aj zo znásilnenia. Newyorská polícia už proti mocnému mužovi filmového priemyslu pripravuje žalobu.

Pärsonová patrila pred desiatimi rokmi medzi absolútnu špičku. Vo svojej zbierke má šesť olympijských medailí vrátane zlata zo slalomu z ZOH 2006 v Turíne. Sedemkrát sa stala majsterkou sveta.

„Muži sa ma často snažili dotýkať na prsiach a zadku. Predovšetkým starší muži ma dokonca držali pod krkom,“ uviedla v spovedi na instagrame.

Záujem zo strany mužov jej nič nehovoril, v roku 2014 si zobrala o osem rokov staršiu priateľku Filippu Radinovovú. Svoju orientáciu priznala o dva roky skôr.

Pärsonová nie je prvou športovkyňou, ktorá zverejnila sexuálne obťažovanie zo strany mužov. Ozvali jej krajanka, bývalá futbalistka Gunilla Axénová či americká gymnastka McKayla Maroneyová.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #FIS #sexuálne obťažovanie #Anja Pärsonová