Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konkurencia pre Vlhovú. Vonnová si to rozmyslela a začne v Söldene

Napriek negatívnym predpovediam Lindsey Vonnová (33) napokon nebude chýbať na štarte úvodného obrovského slalomu novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom Söldene.

27.10.2017 08:35
Lindsey Vonnová Foto: ,
Lindsey Vonnová (vpravo) si to s účasťou v Soldene rozmyslela.
debata

Tridsaťtriročná stálica svetového zjazdového lyžovania sa na prahu olympijskej zimy cíti natoľko dobre, že k pôvodnému plánu štartovať iba v rýchlostných disciplínach priberie aj obrovské slalomy. Okrem ľadovcovej ouvertúry v Söldene má v pláne pred Vianocami odjazdiť aj ďalšie dva „obráky“ v Killingtone a Courcheveli.

„Mám pocit, že moja forma je natoľko dobrá, žeby som to v sobotu mohla skúsiť,“ vravela Lindsey Vonnová pred úvodným podujatím v Söldene.

„Lindsey má opäť vysoké ciele vo viacerých disciplínach. Bude sa snažiť vyhrať toľko pretekov, koľko to len pôjde. A na olympijských hrách sa pokúsi o medailu nielen v zjazde a super G, ale aj v obrovskom slalome,“ vyhlásil Patrick Riml, šéf americkej reprezentácie v alpskom lyžovaní.

Lindsey Vonnová dosiaľ posledný obrovský slalom absolvovala v januári 2016 v slovinskom Maribore a potom vyhlásila, že s ním nadobro končí. Teraz však zrejme dospela k presvečeniu, že aj v tejto disciplíne by ešte mohla pridať víťazstvo v pretekoch SP a priblížiť sa tak k absolútnemu historickému lídrovi v počte víťazných pretekov v SP Švédovi Ingemarovi Stenmarkovi (86).

Vonnová momentálne má na konte 77 triumfov v bojoch o krištáľové glóbusy a je najúspešnejšou ženskou protagonistkou zjazdárskej histórie. V Söldene sa dosiaľ naposledy predstavila v roku 2012, rok predtým si na najťažšom svahu v ženskom kalendári SP na ľadovci Rettenbach pripísala víťazstvo.

„Mojou sezónnou prioritou sú zimné olympijské hry. Najdôležitejšie je zostať zdravá a jazdiť solídne. Potrebujem nazbierať body, aby som sa dostala do najlepšej tridsiatky v obrovskom slalome a mohla byť na štarte pretekov ako šestnásta,“ uviedla Vonnová.

Olympijskej šampiónke v zjazde z Vancouveru 2010 aktuálne patrí v štartovnej listine SP v obrovskom slalome až 56. pozícia. Pred sobotňajším štartom v Söldene Vonnová upokojila konkurenciu, že na pódiové umiestnenie útočiť nebude. „Neuvažujem o pódiu ani o malom glóbuse za obrovský slalom. Chcem iba predviesť dobré jazdy a pripísať si body. To je celé.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Lindsey Vonnová #Petra Vlhová #FIS #obrovský slalom