Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová a veľký krištáľový glóbus? Je to reálny cieľ, tvrdí jej tréner

Slovenskú reprezentantku v zjazdovom lyžovaní Petru Vlhovú čakajú v sobotu prvé preteky novej sezóny Svetového pohára 2017/2018. Na ľadovci v rakúskom Söldene absolvuje obrovský slalom, v ktorom pred rokom obsadila skvelé 8. miesto.

25.10.2017 13:16
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata (1)

„Je pripravená tak, aby predviedla dobrý výkon. Nie je to ešte stopercentné, keďže našim cieľom sú zimné olympijské hry,“ uviedol pre agentúru SITA taliansky kouč 22-ročnej Liptáčky Livio Magoni.

Vlhová spoločne s Magonim majú za sebou druhú spoločnú letnú prípravu, ktorá sa od tej predchádzajúcej líši z viacerých dôvodov. Tým hlavným je doplnenie rýchlostných disciplín do portfólia talentovanej slovenskej lyžiarky.

„Zmenili sme predovšetkým športový tréning a zamerali sa najmä na pridanie rýchlosti do technického tréningu na lyžiach. S prípravou na sezónu som spokojný na 80 percent, pretože sme v septembri nenašli dobré podmienky a takisto sme mali problémy s optimálnym nastavením materiálu, lyží a viazania. V poslednom prípravnom bloku sme však absolvovali naozaj kvalitný tréning na súťažnom kopci v Söldene, takže máme o ňom dostatok informácií a Petra je teda výborne pripravená,“ ozrejmil 54-ročný Talian.

Príprava piatej ženy celkového hodnotenia slalomu SP 2016/2017 bola špecifická aj v tom, že si v nej vyskúšala rýchlostné disciplíny, ktoré doposiaľ nejazdila. V budúcej sezóne si totiž k obrovskému a klasickému slalomu pridala aj kombinačné preteky.

„Nejde jej to zle, ale musí sa ešte veľa učiť, aby sa v zjazde či super G dostala medzi najlepších 30 lyžiarok,“ pokračoval Magoni, ktorý potvrdil aj to, že v budúcnosti chcú zaútočiť na veľký krištáľový glóbus. „Určite je to reálny cieľ a s takou lyžiarkou, ako je Petra je to navyše aj logické.“

Ciele v nadchádzajúcej sezóne sú v tíme Petry Vlhovej jasné.

„Budeme sa sústrediť na olympijský obrovský slalom, slalom a možno alpskú kombináciu. Chceme, aby v nasledujúcej sezóne zaujala miesto v najlepšej sedmičke sveta v "obráku“ a v klasickom slalome aby bola medzi Top 5 v každých pretekoch. Našim cieľom je tiež to, aby získala skúsenosti v kombinácii a super G a dosiahla dobré výsledky aj na olympijských hrách v Pjongčangu," dodal rodák zo Selvina.

Program desiatej ženy celkového poradia SP z uplynulej sezóny je nahustený. V pláne má až 30 štartov. Obavy z jej preťaženia tréner Magoni nemá: „So Slovinkou Tinou Mazeovou sme ich mali oveľa viac a vždy bola rýchla.“

A s akým výsledkom svojej zverenky v úvodných pretekoch nového ročníka bude Magoni spokojný? „Ak skončí v najlepšej osmičke,“ uzavrel taliansky kouč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #FIS #Livio Magoni