Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slzy vyschli, zažiaril úsmev. Zranená Velez-Zuzulová odkazuje: Boj sa začal!

Slovenská špičková lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová je po tom, ako sa na predsezónnom sústredení zranila, už doma. A nielen to, podľa správy, ktorú uverejnila na svojom facebookovom profile, má aj dobrú náladu. "Už aj úsmev sa vracia. Boj sa začal," napísala.

15.09.2017 16:14
debata

Druhá najlepšia slalomárka vlaňajšej sezóny sa do Európy vrátila v stredu. Už vtedy naznačila, že jej snaženie o účasť na olympijských hrách nemusí byť márna.

„Chcem sa vám poďakovať za podporu, ktorú od vás dostávam, za správy, za kvety, za všetko. Má to pre mňa veľkú silu a hodnotu, ako vždy. Teraz ma čaká rozhodovanie a hľadanie najlepšieho riešenia. Možností mám veľmi veľa, takže už len vybrať tú správnu,“ zdôraznila.

S roztrhnutým krížnom väzom mala rodáčka z Bratislavy dosiaľ dve bolestivé skúsenosti – v rokoch 2001 a 2013. Vtedy však išlo o ľavé koleno. Problémy ukončila operácia v decembri 2013. To bol i dôvod, prečo vynechala zimné olympijské hry v Soči 2014. Pravé koleno je jej štvrtým vážnym zranením, pred deviatimi rokmi ju trápili prasknuté rebrá.

Podľa jej trénera a otca Timoteja Zuzulu nestihne Veronika začiatok blížiacej sa sezóny. Prvé podujatie Svetového pohára sa uskutoční 11. novembra v Levi. Nasledujúce hostí o dva týždne Killington.

„Je to nemysliteľné. Komplexnú lekársku správu ešte nemáme, v tunajšej nemocnici majú technicky obmedzené možnosti. Samozrejme, že všetkým je nám ľúto, čo sa stalo. Žiaľ, zranenia sú bežnou súčasťou vrcholového športu. Musíme sa s tým zmieriť. Jednoducho, taký je život,“ uviedol Zuzula.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová