Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlomil si členok. Hirscher nestihne úvod novej sezóny

Šesťnásobný víťaz Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní Marcel Hirscher si zlomil ľavý členok a čaká ho minimálne trojmesačná pauza.

17.08.2017 18:51 , aktualizované: 18.08.2017 19:13
Marcel Hirscher Foto: ,
Marcel Hirscher si zlomil ľavý členok a nestihne úvod novej sezóny Svetového pohára.
debata

Dvadsaťosemročný Rakúšan sa zranil na ľadovci Mölltal pri prvom tréningu na snehu v sezóne, keď pri slalome zavadil o bránku.

Hirschera vrtuľníkom prepravili do nemocnice v Salzburgu. Štvornásobný majster sveta síce nemusel ísť na operáciu, nohu však bude mať v sadre šesť týždňov. Prvé preteky nového ročníka Svetového pohára sú na programe 29. októbra v Söldene, kde sa tradične uskutoční iba obrovský slalom.

Podľa najnovších informácií ho čaká pauza dvanásť až pätnásť týždňov. Hirscher tak podľa všetkého nestihne úvod sezóny v Söldene a chýbať bude aj na prvom slalome v Levi (12. novembra).

time for a break

Príspevok, ktorý zdieľa Marcel Hirscher (@marcel__hirscher),

„Ďalší lyžiarsky deň bude musieť bohužiaľ počkať,“ napísal Hirscher na svojom Facebooku pod video z incidentu. Pridal fotografiu zranenej a už ošetrenej dolnej končatiny, pričom leží na nafukovačke na vodnej hladine. Nízku poslednú bránku najlepší lyžiar posledných rokov prehliadol.

Hirscher v minulej sezóne ovládol celkové poradie Svetového pohára už po šiestykrát za sebou. Štyrikrát tiež vyhral poradie slalomu a obrovského slalomu, v rovnakých disciplínach navyše triumfoval aj na tohtoročných majstrovstvách sveta v St. Moritzi. Na konte má aj striebornú medailu zo slalomu na olympiáde v Soči 2014. Vo februári na Hrách v Kórei má patriť k hlavným favoritom.

Zranenie sa mu pritom doteraz vyhýbali. Aj keď sa im lyžiari veľakrát nevyhnú, Hirscher mal len drobnú zlomeninu na nohe pred majstrovstvami sveta pred šiestimi rokmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #FIS #Marcel Hirscher