Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kvitová má za sebou ťažké mesiace. Vracajú sa jej nepríjemné spomienky

Emocionálne i fyzicky unavená sa cítila česká tenistka Petra Kvitová po vyradení z Wimbledonu. Pre návrat do All England Clubu robila po vážnom decembrovom zranenie ruky všetko, navyše sa jej občas vracajú nepríjemné spomienky na vypäté chvíle a je vďačná, že vôbec môže hrať.

06.07.2017 14:29
debata (1)
Petra Kvitová. Foto: Reuters, ANDREW COULDRIDGE
Petra Kvitová Petra Kvitová.

„Bola to rozprávka, ale som rada, že je všetko za mnou. Posledné mesiace boli emocionálne náročné a cítim sa teraz prázdna,“ povedala dvojnásobná víťazka z All England Clubu. „Moje telo je unavené a mentálne sa mi uľavilo, že je koniec.“

Pred pol rokom sa pre bývalú svetovú dvojku tenisová kariéra takmer skončila. Pri decembrovom prepadnutí v byte jej páchateľ škaredo porezal všetky prsty ľavej ruky, v ktorej drží raketu, a podstúpila náročnú štvorhodinovú operáciu.

Prešla si ťažkým obdobím a spomienky na hrozný moment sa jej občas vracajú. „Všetko, čo sa stalo, nejde z hlavy vygumovať. Tu a tam príde záblesk a spomeniem si na tie naozaj ťažké chvíle,“ povedala Kvitová. „Musím ďalej pracovať mentálne, aby sa to stávalo čo najmenej, posunula som sa zase v hlave ďalej a toto ťažké obdobie premenila na niečo dobré, aby mi to pomohlo v tenise aj v živote,“ uviedla.

Vyradenie v druhom kole v Londýne po prehre s Madison Brenglovou z USA 3:6, 6:1 a 2:6 bolo prekvapením, ale Kvitová hrala len tretí turnaj po zranení. „Šesť mesiacov je jednoducho šesť mesiacov a za chvílu sa to naozaj dohnať nedá,“ povedala.

Nepríjemné momenty. Petra Kvitová tri dni po... Foto: SITA/AP, Petr David Josek
Petra Kvitová Nepríjemné momenty. Petra Kvitová tri dni po tom, ako jej v Prostějove porezal ruku neznámy páchateľ.

Odhalila v sebe vnútornú silu bojovať a tiež zistila, ako veľmi tenis miluje. „Potrebujem ho a dúfam, že ma toto všetko posilní,“ povedala. Zranená ruka už jej dovoľuje trénovať normálne, preto dúfa aj v zlepšenie. „Je toho veľa,“ pripustila.

Počas hernej pauzy v rámci možností pracovala na kondícii. Ale práve fyzicky stretnutie s Brengleovou nevydržala.

„Tenisová kondícia je iná ako normálna,“ podotkla päťnásobná fedcupová víťazka. „Chodila som po horách, behala som, robila toho veľa a veľa aj vydržala, ale keď som prišla na kurt, tak som cítila, že to je niečo iné. Budem na tom pracovať ďalej. Toho už sa nezbavím,“ povedala Kvitová.

Pri návrate na kurty hovorila, že tenis vníma inak. Že má určitý nadhľad, ktorý predtým nemala. Napriek tomu si bola z prehry veľmi sklamaná. „Je to hrozne ťažké, pretože to je niečo, za čím sa celý ten čas naháňam. Som tu a zase chcem niečo viac. Na jednej strane je dobré mať tento motor, ale na druhej strane by som sa mala niekedy zastaviť a nebyť na seba taká prísna. Povedať si: ‚Dobré‘. Musím sa na to pozrieť z oboch strán,“ uviedla.

Z Londýna zamieri domov. „Pôjdem sa pozrieť za deťmi (bratov) ako hrdá teta,“ tešila sa. Potom pravdepodobne pôjde do Grenoblu. Navštívi francúzskeho špecialistu Dominiqua Thomasa, ktorý jej pomáhal s rehabilitáciou. „Aby sme pocvičili končeky prstov, ktoré mi stále robia problémy. Keď ich odstránime, sadneme si s trénermi a povieme si, čo bude ďalej,“ dodala.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Kvitová #Wimbledon 2017