Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Schválili zmeny stanov. Lyžiari sú bližšie k dotáciám od štátu

Zmena stanov Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA) bola vo štvrtok 15. júna v neskorých večerných hodinách schválená takmer trojštvrtinovou väčšinou delegátov mimoriadnej Konferencie SLA konanej v Banskej Bystrici.

16.06.2017 10:53
Ivan Ivanič Foto: ,
Prezident SLA Ivan Ivanič.
debata

"Som spokojný s tým, že máme zatiaľ toto rozhodnutie. Myslím si, že proces, ktorý ministerstvo ohlásilo svojimi hovorcami, bude obnovený. Hneď ráno ideme do Bratislavy, aby sme schválené stanovy zaniesli na príslušné orgány a dúfam, že všetko sa vráti na správnu mieru. Viac ako 74 percent je ďaleko nad potrebné dve tretiny, čo svedčí o tom, že asi aj základňa si tiež vydýchla,“ uviedol po skončení konferencie prezident SLA Ivan Ivanič.

Dodal aj to, že proti schváleniu stanov bolo pätnásť hlasov Úseku alpských disciplín a dva hlasy Úseku lyžovania na tráve. Za nové stanovy hlasovalo 49 zo 66 delegátov. Rokovanie konferencie veľkou väčšinou schválilo aj kritériá rozdelenia finančných prostriedkov z príspevku uznanému športu na účel rozvoja talentovaných športovcov.

Vedenie SLA zvolalo mimoriadnu Konferenciu, pretože delegáti riadnej konferencie SLA 14. mája vo Vysokých Tatrách neschválili návrh zmien, na ktorých sa spoločne dohodlo SLA s ministerstvom školstva za účasti SOV, čím nesplnili lehotu, ktorá im bola daná ministerstvom školstva. SLA na základe rozhodnutia ministerstva školstva zo dňa 26. mája 2017 prišlo o oprávnenie poberať verejné finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu a tiež o licenciu národného športového zväzu.

debata chyba
Viac na túto tému: #SLA