Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alarmujúca situácia v SLA. Vyrieši ju mimoriadna konferencia?

Alarmujúca situácia v Slovenskej lyžiarskej asociácii (SLA) prinútila vedenie zvolať mimoriadnu konferenciu.

01.06.2017 15:23
Ivan Ivanič Foto: ,
Ivan Ivanič.
debata

Uskutoční sa 15. júna a opakovane sa na nej bude hlasovať o zmenách stanov. SLA na základe rozhodnutia Ministerstva školstva zo dňa 26. mája 2017 nemá oprávnenie poberať verejné finančné prostriedky zo štátneho rozpočtu a tiež nemá licenciu národného športového zväzu.

„Už na konferencii 14. mája v Tatrách som niekoľkokrát a dôrazne upozorňoval prítomných hlasujúcich delegátov na vážnosť situácie. Napriek tomu nebolo 15 členov Úseku alpských disciplín, 6 členov Úseku lyžovania na tráve a jeden člen Úseku akrobatického lyžovania zrozumených a hlasovaním proti ohrozili fungovanie a samotnú existenciu SLA,“ tvrdí prezident SLA Ivan Ivanič. Na prijatie zmeny stanov navrhnutých začiatkom roka 2017, na ktorých sa spoločne dohodlo SLA s Ministerstvom školstva za účasti Slovenského olympijského výboru bola potrebná dvojtretinová väčšina. Za návrh hlasovalo 62 % delegátov.

„Či už je to vopred plánovaná hra alebo nie, na tom teraz nezáleží. Každopádne tvrdím, že politika a politici by sa nikdy nemali miešať do športu. Už vôbec nie, aby si vytĺkali uznanie a lacné promo. Táto situácia totiž môže skončiť veľmi nešťastne. Národná asociácia, teda SLA je totiž jedinou inštitúciou, ktorá menuje reprezentáciu SR a môže prihlasovať pretekárov na preteky. Keďže SLA nie je od 26.5.2017 národným športovým zväzom pre lyžiarske športové disciplíny v zmysle zákona, logicky tak nemôže vymenovať reprezentáciu a ani prihlásiť žiadneho reprezentanta, alebo iného športovca na medzinárodné preteky vrátane olympiády,"uviedol v tlačovej správe SLA Ivanič.

Vedenie SLA sa vzhľadom na snahu upokojiť napätú situáciu v asociácii nebude k tejto konkrétnej záležitosti vyjadrovať, a to až do skončenia mimoriadnej konferencie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská lyžiarska asociácia