Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyžiari majú nového šéfa, povedie ich Ivanič. Nič revolučné sa neudeje, tvrdí

Ivan Ivanič sa stal novým prezidentom Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA). Uspel vo voľbách na nedeľňajšom výročnom kongrese SLA. Protikandidátmi pôvodne boli boli Marino Mersich a Ivan Šabo, ale prvý menovaný napokon stiahol svoju ašpirantúru.

14.05.2017 13:58
Ivan Ivanič Foto: ,
Ivan Ivanič.
debata

Ivanič dostal 48 hlasov, Šabo 15. Jedným z bodov rokovania bola aj zmena stanov SLA tak, aby boli v súlade so zákonom o športe. Tento proces ešte nie je ukončený.

„Šokovala ma drvivá väčšina, ktorou som bol zvolený, až 76% delegátov mi vyslovilo dôveru. Nič revolučné sa neudeje. Všetko, čo bolo dobré za prezidentovania pána Repku, to musí zostať. Musíme v tom pokračovať. Náš najpálčivejší problém sú nekonečné spory s Úsekom alpských disciplín. Komunikujeme s nimi permanentne, ale nie vždy sa dočkáme odpovede. Mám však dojem, že nedôvera a napätie, ktoré sa dlho budovali prispením oboch strán, v posledných týždňoch ubúdajú. Verím, že spoločne prinesieme kompromisné riešenia v prospech slovenského športu. Moje základné krédo vo funkcii prezidenta? Je to slušnosť, to by sa malo niesť tým jedným rokom v neľahkej pozícii, ktorú som prijal. Sme v olympijskom roku, máme reálne šancu na šesť medailí a treba urobiť všetko preto, aby tieto medaily boli uskutočniteľné a reálne. Navrhol som vytvoriť skupinu odborníkov, ktorá sa bude skladať zo všetkých úsekov alebo po novom odvetví SLA, ktoré dohodnú všetky návrhy zmien stanov. Ak sa to uskutoční, bude najneskôr v septembri zvolaná mimoriadna konferencia SLA, ktorá tento kompromisný návrh odprezentuje,“ uviedol nový prezident SLA Ivan Ivanič aj pre TV Markíza.

Predchádzajúci prezident SLA František Repka sa v marci vzdal svojej funkcie. Dôvodom tohto kroku bola podľa jeho slov nekoncepčná a neprofesionálna práca predsedníctva SLA, ako aj dlhotrvajúce a stupňujúce sa názorové nezhody s dvomi viceprezidentmi asociácie Marinom Mersichom a Ivanom Ivaničom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská lyžiarska asociácia #Ivan Ivanič