Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová si vyskúšala olympijský svah v Kórei. Za víťazkou zaostala o 25 sekúnd

Fisové preteky v slalome žien v kórejskom Jongpjongu mali aj jednu prominentnú účastníčku. Okrem výlučne domácich pretekárok sa vo výsledkovej listine objavila Slovenka Petra Vlhová.

22.03.2017 12:31
Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Jej cieľom nebol dosiahnutý výsledok, ale „skúška terénu“ pred budúcoročnými zimnými olympijskými hrami. Za víťaznou Jin-soul Noh v súčte oboch kôl zaostala o vyše 25 sekúnd. Informuje o tom fis-ski.com vo výsledkovej sekcii.

Víťazka nedávneho slalomu v Aspene v rámci finále Svetového pohára Vlhová prvé kolo absolvovala vo výletnom tempe, v cieli bola o polminúty neskôr ako neskoršia víťazka Noh. V druhom kole však 21-ročná Liptáčka „nakopla“ svoje motory napokon bola o takmer 5 sekúnd rýchlejšia ako najlepšia z Kórejčaniek. „Budú tam aj preteky, ale nám v tíme ide o to, aby som sa spustila a vyskúšala si, aké to tam je,“ uviedla Vlhová ešte pred cestou na Kórejský polostrov.

Vlhová ukončila svoju najúspešnejšiu sezónu SP 2016/2017 ako piata najlepšia slalomárka, jedenásta najlepšia „obrakárka“ a dokopy jej to vydalo na desiatu priečku v bojoch o veľký glóbus. Na majstrovstvách sveta v St. Moritzi obsadila 4. miesto v slalome a ôsme v obrovskom slalome.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Pjongčang 2018 #Jongpjong