Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historický let Krafta, vo Vikersunde skočil 253,5 metra

Výkon nórskeho skokana na lyžiach Andersa Fannemela 251,5 metra z 15. februára 2015 vo Vikersunde už nie je historické maximum v dĺžke letu.

18.03.2017 22:31
Stefan Kraft Foto: ,
Stefan Kraft.
debata

Po viac ako dvoch rokoch – v sobotu 18. marca 2017 v rámci súťaže družstiev rovnako v nórskom Vikersunde dosiahli dvaja skokani-letci dlhší pokus a lepší rezultát.

Na „mamuťom“ mostíku HS-225 najskôr Fannemela o pol metra prekonal jeho 27-ročný fútzatý krajan Robert Johansson (252 m) a o pár minút neskôr tiež v 1. kole tímovej súťaže „doplachtil“ Rakúšan Stefan Kraft na značku 253,5 metra. Dvojnásobný majster sveta z nedávneho šampionátu v Lahti a líder Svetového pohára 2016/2017 je tak novým svetovým rekordérom a držiteľom najdlhšieho letu na lyžiach. Radosť mu nepokazilo ani možno ľahké „pohladenie“ snehovej podložky zadnou časťou tela po doskoku, riaditeľ skokanských súťaží Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) Walter Hofer podľa webu orf.at potvrdil Kraftov rekordný zápis.

„Johansson ma výborne naladil. Pomyslel som si, že aj ja mám šancu na ďaleký let,“ cituje portál orf.at slová 23-ročného Stefana Krafta, ktorý na margo svojo „megaletu“ ešte doplnil: "Pred mojím pokusom v 1. kole sobotňajšej súťaže som si povedal: teraz alebo nikdy. Po doskoku som to už chcel iba ustáť, hovoril som si – zostaň naklonený dopredu, udrž to, nepadni dozadu na chrbát. Napokon mi to vyšlo a som nesmierne šťastný. Je to úžasné, geniálne, vzrušujúce. O takom niečom som vždy sníval, môj dlhočizný skok bol plný adrenalínu.“

debata chyba
Viac na túto tému: #skoky na lyžiach #Stefan Kraft