Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trapas na MS v biatlone. Ruskej štafete zahrali hymnu Ruského impéria

Organizátori biatlonových majstrovstiev sveta v rakúskom Hochfilzene pri sobotňajšom slávnostnom odovzdávaní medailí pustili víťaznej ruskej štafete mužov hymnu Ruského impéria.

19.02.2017 23:11
ruskí biatlonisti, Alexej Volkov, Maxim... Foto: ,
Členovia ruskej štafety Alexej Volkov, Maxim Cvetkov, Anton Babikov a Anton Šipulin spolu s trénerom Gubernievom spievajú hymnu.
debata (3)

Tento štátny útvar sa nachádzal na území súčasného Ruska v rokoch 1721 až 1917. V slovenčine je zaužívaný aj neformálny názov cárske Rusko. Názov vtedajšej hymny je Bože, ochraňuj cára a hudbu zložil Alexej Lvov

Rusi, ktorí sa na ceremoniáli zúčastnili, boli pobúrení a organizátorov vypískali. Jeden z ruských žurnalistov, ktorý bol v Hochfilzene prítomný, priniesol víťazom na pódium mikrofón. Zlaté kvarteto v zložení Alexej Volkov, Maxim Cvetkov, Anton Babikov, Anton Šipulin neváhalo a spolu s priaznivcami zaspievalo správnu verziu národnej hymny bez akéhokoľvek hudobného doprovodu.

„Tí, ktorí sú za túto chybu zodpovední, prídu o časť finančnej odmeny,“ povedal podľa portálu sport1.de šéf organizačného výboru Franz Berger.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MS v biatlone 2017