Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažký žreb. Slováci nastúpia na úvod tímovej súťaže proti Nemcom

Súpermi reprezentantov Slovenska v úvodnom kole utorkovej tímovej súťaže na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach vo švajčiarskom St. Moritzi budú Nemci.

13.02.2017 19:50 , aktualizované: 20:20
Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová Foto: ,
Petra Vlhová od radosti objala Veroniku Velez-Zuzulovú.
debata

Slovenskí tréneri nominovali do atraktívneho vyraďovacieho merania síl Veroniku Velez-Zuzulovú, Petru Vlhovú a Terezu Jančovú, resp. Adama Žampu, Andreasa Žampu a Mateja Falata. Pri predpokladanej neúčasti staršieho zo Žampovcov Adama pre boľavú pätu by sa do pretekov zapojilo iba mužské duo Andreas Žampa – Falat. O tom, či Adam Žampa nastúpi, sa rozhodne v utorok ráno. Preteky tímov sa začnú o 12.00 h.

Podľa vyžrebovaného „pavúka“ by Slováci v prípade úvodného úspechu nad Nemcami pokračovali v súťaži proti lepšiemu z duelu Taliani – Argentínčania. Ďalšie dvojice prvého kola tvoria: Rakúsko – Belgicko, Švédsko – Slovinsko, Nórsko – Česko, Francúzsko – Rusko, Švajčiarsko – Chorvátsko, USA – Kanada.

„Môžeme len prekvapiť, nie sme v pozícii favoritov. Každý z nás sa vynasnaží podať maximálny výkon a uvidíme, na čo nám to bude stačiť,“ uviedla Veronika Velez-Zuzulová pre RTVS. „Máme šance, ale netreba vopred príliš vyhlasovať, že ideme vyhrať. Budeme bojovať, dáme do toho všetko a uvidíme, ako to dopadne,“ vravela Petra Vlhová.

V silnej nemeckej zostave by mali figurovať 12-násobný víťaz pretekov Svetového pohára Felix Neureuther, senzačný šampión nedávneho podujatia v paralelnom slalome v Štokholme Linus Strasser, tiež Stefan Luitz, ale aj zlatá a bronzová olympijská medailistka v obrovskom slalome Viktoria Rebensburgová či slalomové špecialistky Lena Dürrová a Christina Geigerová.

„Slováci sú hrateľní, rovnako Taliani, ale Švajčiari by boli jednoznační favoriti aj na celkové víťazstvo,“ uviedol športový riaditeľ Nemeckého lyžiarskeho zväzu Wolfgang Meier na webe sportal.de.

Súčasná podoba tímovej súťaže na majstrovstvách sveta je veľmi podobná formátu tzv. mestských pretekov Svetového pohára, v ktorých si Velez-Zuzulová nedávno v Štokholme vyjazdila skvelé druhé miesto. V paralelných slalomových jazdách sa predstavia štyria zástupcovia z každej krajiny, po dvoch ženách a mužoch. Vo vyraďovacom systéme od osemfinále po finále víťazí vždy tím s vyšším počtom rýchlejších jázd. V prípade konečného výsledku 2:2 rozhodnú o víťazovi časové rozdiely v cieli.

Žreb osemfinále tímovej súťaže na MS 2017 (zhora podľa „pavúka“):

Rakúsko – Belgicko
Švédsko – Slovinsko
Nórsko – Česko
Francúzsko – Rusko
Švajčiarsko – Chorvátsko
USA – Kanada
Nemecko – SLOVENSKO
Taliansko – Argentína

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #Adam Žampa #Andreas Žampa #MS v alpskom lyžovaní 2017