Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domáci úspech v Osrblí. Paulína Fialková finišovala tretia v šprinte

Domáca biatlonistka Paulína Fialková skončila tretia v piatkovom šprinte na 7,5 km v Brezne-Osrblí na úvod 6. kola IBU Cupu.

03.02.2017 13:43
Paulína Fialková Foto: ,
Paulína Fialková na archívnej snímke.
debata

Sklopila všetkých desať terčíkov a zaostala o 27,6 s za víťaznou Nemkou Denise Herrmannovou, ktorá musela absolvovať jeden trestný okruh. Druhá bola Ruska Daria Virolainenová s bezchybnou streľbou a mankom 18,6 sekundy.

Terézia Poliaková obsadila 25. miesto a Ivona Fialková figuruje na 31. priečke vo výsledkovej listine s 55 menami. Na tomto podujatí napokon neštartuje dvojnásobná olympijská víťazka Anastasia Kuzminová, ktorá sa nestihla dostatočne zotaviť po chorobe.

„Určite som spokojná, a to najmä so streľbou. V ostatnom čase sa mi príliš nedarila, ale zapracovala som na nej a dnes som ukázala, že viem dať aj tú nulu. Bežecky som sa necítila najlepšie. Od rána ma pobolieva brucho, ale na trati to pretekár v tranze až tak nevníma. Doľahne to až v cieli, mala som kŕče. Ešte uvidím, či nastúpim na sobotňajšiu stíhačku,“ skonštatovala Paulína Fialková pre Biatlon Info.

„Mali sme cieľ v podobe Top 6, napokon je z toho pódium, krásny výsledok… Paulína sa presvedčila, že dokáže strieľať aj čisto. Na nástrele sa to pritom nejavilo najsľubnejšie, ale ono to často tak býva, že práve vtedy sa preteky vydaria. Dúfam, že sa jej to pred majstrovstvami sveta vryje do pamäti. Pôvodne sme sa dohodli, že na tomto podujatí bude štartovať iba v šprinte, ale teraz určite bude chcieť absolvovať aj stíhačku. Ešte zvážime, či to pred blížiacim sa svetovým šampionátom v Hochfilzene stojí za to. Dovolím si povedať, že Herrmannová by sa nestratila ani vo ‚sveťáku‘ medzi tými najlepšími, takže to dnes bol dobrý test výkonnosti,“ uviedla trénerka slovenskej reprezentácie žien Anna Murínová.

O 12.30 h sa začal šprint mužov na 10 km aj so slovenskými reprezentantmi Matejom Kazárom a Filipom Kramlom. V sobotu sú na programe stíhacie preteky žien na 10 km (10.00 h) a mužov na 12,5 km (12.30 h).

IBU Cup v biatlone – 6. kolo – Brezno-Osrblie (SR) – piatok:
Rýchlostné preteky žien na 7,5 km: 1. Denise Herrmannová (Nem.) 19:27,4 min (1), 2. Daria Virolainenová (Rus.) +18,6 s (0), 3. Paulína Fialková (SR) +27,6 (0), 4. Annika Knollová (Nem.) +39,7 (0), 5. Irina Usluginová (Rus.) +50,0 (1), 6. Uliana Kaiševová (Rus.) +57,0 (1),… 25. Terézia Poliaková +2:05,1 min (2), 31. Ivona Fialková (obe SR) +2:27,0 (3)

debata chyba
Viac na túto tému: #biatlon #Paulína Fialková #Osrblie #IBU Cup