Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Medlová na X Games v Aspene spadla v big air

Slovenskej snoubordistke Klaudii Medlovej nevyšlo prvé z dvoch súťažných vystúpení na prestížnom podujatí X Games v americkom Aspene.

27.01.2017 12:42
Klaudia Medlová Foto: ,
Klaudia Medlová.
debata

Vo štvrtkových pretekoch v big air spadla, získala z ôsmich štartujúcich najmenej, iba 9 bodov, a obsadila poslednú priečku. Zvíťazila domáca Hailey Langlandová so 66 bodmi pred Rakúšankou Annou Gasserovou (64) a ďalšou Američankou Juliou Marinovou (61).

Dvadsaťtriročná Liptáčka neobhájila v disciplíne vlaňajšiu piatu priečku z nórskeho Osla. V Aspene bola pred rokom siedma v slopestyle. Táto disciplína je v coloradskom stredisku na programe v sobotu, Medlová v nej pôvodne mala štartovať, ale pre zranenie zo skokov nenastúpi.

Podľa špecializovaného portálu snowboarding.tran­sworld.net malo vo štvrtok problémy viacero dievčat, „drsné pády“ postihli Medlovú, Jamie Andersonovú, Kjersti Östgaardovú-Buaasovú a Cheryl Maasovú. Andersonová a Medlová potrebovali pomoc lekárov.

„Pre Klaudiu znamená štart na X Games veľmi veľa, kedže je mnoho top svetových snoubordistov s excelentnými výsledkami, ktorí sú už dlho na scéne, ale stále čakajú na pozvánku na toto prestížne podujatie. Akcia je sledovaná miliónmi divákmi po celom svete, takže z hľadiska viditeľnosti a marketingu je to pre Klaudiu obrovská vec. Zároveň je to skvelá príležitosť porovnať si sily s tými najlepšími na svete a v najlepších podmienkach,“ uviedol ešte pred pretekmi šéf úseku snoubordingu Slovenskej lyžiarskej asociácie Marek Hliničan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Klaudia Medlová