Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová si z Kronplatzu berie body. V obrovskom slalome skončila 24.

Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila 24. priečku v utorkovom obrovskom slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v stredisku Kronplatz v talianskych Dolomitoch.

24.01.2017 10:46
Jasna slalom Petra Vlhova Foto: ,
Petra Vlhová.
debata

Vlhová v súčte oboch kôl zaostala o 3,13 s za víťaznou Federicou Brignoneovou. Zverenke talianskeho trénera Livia Magoniho Vlhovej preteky nevyšli podľa predstáv. Po 1. kole figurovala na 25. mieste a po dvadsiatej najlepšej druhej jazde poskočila iba o jednu priečku nahor a brala 7 bodov do hodnotenia SP aj disciplíny.

Víťazkou sa stala Talianka Federica Brignoneová pred Francúzkou Tessou Worleyovou a ďalšou Taliankou Martou Bassinovou. Brignoneová si pripísala tretí triiumf v pretekoch o krištáľové glóbusy v kariére a druhý v obrovskom slalome.

Dvadsaťjedenročná Liptáčka Vlhová si v siedmom obráku sezóny nielen že nevylepšila svoje maximum v podobe 8. miesta zo Söldenu a Semmerngu, ale výrazne za ním zaostala. V hodnotení obrovského slalomu vo Svetovom pohári Vlhová klesla z trinástej na štrnástu priečku. Na čele je Worleyová pred Shiffrinová. Fenomenálna slalomárka Shiffrinová je naďalej líderkou celkového poradia SP s náskokom 130 bodov pred Švajčiarkou Larou Gutovou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Svetový pohár v alpskom lyžovaní