Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Jazdu Talianky ukončil hororový pád

Nedeľňajší tréning na zjazd Svetového pohára alpských lyžiarok v rakúskom stredisku Altenmarkt-Zauchensee poznačil hrozivý pád Nadie Fanchiniovej.

15.01.2017 10:35
Nadia Fanchiniová Foto: ,
Nadia Fanchiniová.
debata (1)

Talianka vyletela vo vysokej rýchlosti z trate a pristála v ochrannej sieti. Rozsah zranení 30-ročnej rodáčky z Lombardie zatiaľ nie je známy.

Fanchiniová sa niekoľko minút po nehode skúsila postaviť, no bez pomoci záchranárov sa sama na nohách neudržala. V akcii bol aj záchranársky vrtuľník, ktorý Fanchiniovú previezol do nemocnice.

Zjazd v Altenmarkt-Zauchensee pre vrtochy počasia preložili zo soboty na nedeľu. Začiatok naplánovaný na 12.15 h by sa pre tréningové zdržanie mohol posunúť na neskoršie.

S pretekmi v Altenmakte je spojený aj návrat fenomenálnej Američanky Lindsey Vonnovej do kolotoča SP po takmer jedenástich mesiacoch. Na obľúbenom mieste sa v minulosti štyrikrát postavila na najvyšší stupienok.

Altenmarkt si za dejisko svojho comebacku po 22-mesačnej odmlke vybrala aj ďalšia skvelá americká zjazdárka Julia Mancusová. V sedemnástich rokoch tam prvý raz na SP prerazila do hornej desiatky výsledkovej listiny.

Ako úradujúca juniorská majsterka sveta skončila vtedy piata v zjazde vo finálových pretekoch sezóny 2001/2002.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Nadia Fanchiniová #Altenmarkt-Zauchensee