Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mali to byť jej posledné preteky, Tina však mení názor: Je to ľudské, tvrdí

Sobotňajšie preteky Svetového pohára v obrovskom slalome žien v Maribore možno nebudú posledné pre Tinu Mazeovú. Tridsaťtriročná Slovinka pripustila možnosť ďalšieho pokračovania svojej úspešnej kariéry, hoci pôvodne ohlásila pompéznu rozlúčku pred domácimi divákmi.

06.01.2017 15:12
Mazeová Foto:
Tina Mazeová.
debata

„Ľudskou prirodzenosťou je meniť názor, fyzicky nie som schopná súťažiť ďalších 10 rokov, ale dva by som možno zvládla,“ povedala v rozhovore pre The Associated Press dvojnásobná olympijská víťazka počas pretekov mužov v chorvátskom Záhrebe.

Jej taliansky tréner a zároveň životný partner Andrea Massi túto novú skutočnosť komentoval nasledovne: „Ak sa Tina takto rozhodne, budem to rešpektovať. Do ničoho ju netlačím. Je to len na nej. Po 14 rokoch má právo na svoj názor.“

Mazeová vynechala celú sezónu 2015/2016 po veľkom sklamaní na konci tej predchádzajúcej, keď jej len o 22 bodov v súboji s Rakúšankou Annou Veithovou (vtedy ešte Fenningerovou) ušiel veľký glóbus za celkový triumf v SP.

V októbri minulého roka avizovala koniec aktívnej kariéry, no teraz priznala, že ju lákajú zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu. „Záleží na okolnostiach, prípadná účasť nezávisí iba odo mňa,“ uviedla Mazeová.

Sympatická univerzálka dosiahla počas kariéry 26 víťazstiev vo všetkých piatich základných disciplínach alpského lyžovania a na konte má dovedna 81 pódiových umiestnení. Vrchol jej kariéry prišiel na ZOH v Soči 2014, kde sa stala olympijskou šampiónkou v zjazde a obrovskom slalome.

Okrem toho je aj štvornásobnou majsterkou sveta a deväťnásobnou medailistkou z MS. Tituly získala v Garmisch-Partenkirchene 2011 (obrovský slalom), Schladmingu 2013 (super G) a dva v Beaver Creeku 2015 (zjazd a kombinácia).

debata chyba
Viac na túto tému: #Tina Mazeová