Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhovej štart zmaril vietor. Obrovský slalom v Courcheveli zrušili

Silný vietor bol dôvodom viacnásobného prerušenia a napokon aj zrušenia utorkového obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok vo francúzskom Courcheveli.

20.12.2016 14:10
Courchevel, zrušený obrovský slalom, Foto: ,
V Courcheveli úradoval vietor.
debata

„Obrakárska“ elita sa podľa pôvodného programu SP najbližšie predstaví 28. decembra v rakúskom Semmeringu, kde bude o deň neskôr aj slalom. Už sa rozhodlo aj o tom, že náhradné preteky za zrušený utorok sa určite neuskutočnia v stredu 21. decembra na rovnakom mieste.

Obrovský slalom v Courcheveli pôvodne odštartovali podľa plánu o 10.30 h, ale potom prišlo dvojnásobné prerušenie prvého kola. To druhé a definitívne v čase, keď sa v cieli objavilo 19 z celkového počtu 61 pretekárok, ktoré figurovali na štarte. Riaditeľstvo pretekov dalo pokyn na zastavenie a šéf FIS zodpovedný za ženský Svetový pohár Atle Skaardal po porade s trénermi určili nový čas začiatku o 12.15 h z rezervného miesta štartu a so všetkými pretekárkami.

Tento druhý štart sa už v dôsledku neutíchajúceho vetra neuskutočnil a rozhodcovská jury definitívne rozhodla o zrušení pretekov. Jediná Slovenka v štartovnej listine Petra Vlhová mala prísť na rad s číslom 27. Dvadsaťje­denročná Liptáčka zatiaľ bodovala vo všetkých troch obrovských slalomoch sezóny 2016/2017 a v priebežnom celkovom poradí SP v hodnotení tejto disciplíny je jedenásta.

Líderkou spomedzi pretekárok, ktoré absolvovali trať 1. kola, bola Talianka Sofia Goggiová. Vedla s náskokom 2 stotín sekundy pred krajankou Federicou Brignoneovou a 29 stotín pred Nórkou Ninou Lösethovou. „Sústredila som sa na svoju jazdu, ale bolo by to zrejme nefér spustiť preteky, lebo vietor sa často menil a tým vznikali rôzne podmienky pre pretekárky. Ja som mala počas jazdy šťastie,“ uviedla Sofia Goggiová na webe ORF.

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #obrovský slalom #SP v obrovskom slalome