Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kedy sa vráti? Súd v USA odmietol riešiť Millerovu žalobu na výrobcu lyží

Návrat amerického zjazdára Bodeho Millera do súťažného kolotoča na nových lyžiach komplikuje nevyriešený spor s jeho bývalým sponzorom Head.

17.12.2016 14:11
Bode Miller Foto: ,
Bode Miller.
debata

Súd v Kalifornii zamietol Millerovu žalobu na firmu, ktorou chcel zrušiť zákaz pretekať do roku 2017 na lyžiach inej značky. Podľa sudcu nespadá prípad do jeho jurisdikcie a Miller v Kalifornii nemôže žalovať firmu sídliacu v Rakúsku.

Tridsaťdeväťročný držiteľ šiestich medailí z olympijských hier nesúťažil od minulých majstrovstiev sveta v Beaver Creeku, kde sa zranil. Na jar 2015 potom predčasne ukončil zmluvu so značkou Head s podmienkou, že v ďalších dvoch rokoch nebude súťažiť vo Svetovom pohári na lyžiach inej značky.

Teraz by sa ale rád vrátil na ručne vyrábaných lyžiach malej newyorskej firmy Bomber, ktorej pomáha s vývojom materiálu. V septembri preto v Kalifornii zažaloval Head s odôvodnením, že mu firma bráni v slobodnom vykonávaní jeho povolania.

V návrat štvornásobného majstra sveta na svahy stále verí tréner americkej reprezentácie Sasha Rearick, podľa ktorého Miller nestratil nič zo svojej rýchlosti. Ak sa mu podarí urovnať spory, mohol by sa podľa kouča vrátiť do SP v januári.

debata chyba
Viac na túto tému: #bode miller