Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pľuščenko: Improvizujem podľa vnútorného pocitu

Hviezdna krasokorčuliarska spoločnosť sa na utorkovej večernej exhibícii v Bratislave predstaví s prívlastkom - kráľovská.

29.11.2016 09:00
jevgenij pluščenko Foto: ,
Jevgenij Pľuščenko.
debata (1)

Charizmatický Rus Jevgenij Pľuščenko, ústredná postava vystúpenia Králi ľadu, pozval do svojho programu skvelých sólistov: olympijskú víťazku Adelinu Sotnikovovú, majstra sveta i Európy Briana Jouberta, majstrov Európy Tomáša Vernera, Florenta Amodia i olympijského medailistu Philippa Candelora.

„Zdravie mi slúži výborne. Tešíme sa na bratislavské publikum. Z predchádzajúcich skúseností viem, že krasokorčuľovaniu rozumie, je veľmi žičlivé. Verím, že mu predvedieme jedinečný program s novými číslami, podmanivou hudbou i svetelnými efektmi a pripravíme pekné zážitky. Každé naše vystúpenie je jedinečné, v jednej batožine mám len kostýmy,“ vravel 34-ročný Jevgenij v pondelok podvečer. Do Bratislavy priletela časť účinkujúcich z Jerevanu.

Na otázku, či si ešte trúfne aj na štvoritý skok, odvetil, že už nie. „Ponúknem niekoľko iných skokov zo svojho repertoáru. Na ľad vyjdem niekoľkokrát – pri otvorení, počas šou i v jej závere. Vždy korčuľujem podľa vnútorného pocitu, neraz improvizujem. Niekedy si zvolím precítenejší prejav, reagujem na odozvu publika, inokedy dám do jazdy viac dravosti, bravúry i agresivity. Aby to bolo zaujímavé pre mňa i pre divákov,“ vysvetľoval uvoľnene.

Myslí ešte Pľuščenko aj na zimné olympijské hry v Pjongčangu? Pred tromi mesiacmi v Bratislave uviedol, že sa rozhodne do konca novembra.

„Život sa mení každý deň. Možno pôjdem ako športovec, možno ako tréner alebo konzultant. V súčasnosti zakladám svoju krasokorčuliarsku akadémiu, chystám sa postaviť klzisko v Moskve, chcem už byť viac s rodinou.“

Tomáš Verner, majster Európy 2008, je súčasťou šou Kings on Ice osem rokov. Ako vzniká program? „Plánujeme ho podľa toho, kto je ako dostupný. Do Jerevanu, kde bolo v programe viac akrobacie, som prísť nemohol, no Bratislavu som si nenechal ujsť. Je to moja srdcová záležitosť. Celú šou režíruje husľový virtuóz Edvin Marton. Stará sa o to, aby každá vyzerala inak. Pošleme mu návrhy hudby, na akú chceme korčuľovať. Keď sa mu nepáči, pošle svoj návrh. Potom nacvičíme choreografiu, vyskúšame a za dva dni je produkt hotový. V dvoch číslach je nás na ľade niekoľko kráľov na čele s Jevgenijom. Absolvujem minimálne dvanásť vystúpení za rok,“ pripomína.

Adelina Sotnikovová zavítala do Bratislavy po prvý raz. „Po tom, ako som v Soči získala olympijské zlato, sa zvýšil záujem o moju osobu v Rusku i zahraničí. Čo predvediem? To neprezradím, príďte sa pozrieť,“ naznačila s úsmevom. V programe vystúpi aj tanečný pár Lucie Myslivečková, Lukáš Csölley.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #krasokorčuľovanie #Jevgenij Pľuščenko