Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žampa by rád nadviazal na úspechy Sloveniek. Na kopci ho čaká čistý ľad

Slovenského reprezentanta v zjazdovom lyžovaní Adama Žampu v nedeľu čaká druhý tohtosezónny štart v seriáli Svetového pohára.

12.11.2016 22:40
debata

Dvadsaťšesťročný Tatranec si môže v slalome vo fínskom Levi napraviť chuť po nevydarenom obrovskom slalome v rakúskom Söldene v závere októbra, v ktorom sa mu nepodarilo prebojovať do druhého kola a v prvom kole bol až päťdesiaty.

„Súťažný kopec v Levi vyzerá veľmi dobre, je tam čistý ľad a je trochu agresívnejší v porovnaní s tréningovým kopcom. Verím, že mi to v nedeľu bude vyhovovať, aj keď vlny sú dosť veľké a môže to byť zaujímavé najmä pre divákov,“ povedal v predvečer mužského slalomu na severe Európy.

V ostatnom období mal Adam Žampa problémy s členkom na ľavej nohe. V tomto smere sa už cíti lepšie. „Na tréningu sa to každý deň zlepšovalo a som veľmi rád, že to zatiaľ drží. Uvidíme, aké to bude v pretekoch. Na tréningovom kopci mohla ľavá noha trochu oddychovať, bolo to najmä o pravej nohe,“ informoval.

Adama Žampu v sobotu potešilo úspešné vystúpenie Petry Vlhovej a Veroniky Velez-Zuzulovej v ženskom slalome, keď mladšia Vlhová skončila tretia a skúsenejšia Velez-Zuzulová bola štvrtá. „Chcel by som zagratulovať dievčatám, ktoré v úvode vyjazdili perfektné tretie a štvrté miesto pre Slovensko. Je to super štart do sezóny. Verím, že im to takto pôjde počas celého ročníka. Dúfam, že ja na ich výsledky čo najlepšie nadviažem,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Žampa #SP v slalome