Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nórsky šampión v Levi neodštartuje. Dôvodom je sponzor na prilbe

Obhajca malého krištáľového glóbusu za slalom Henrik Kristoffersen nenastúpi cez víkend pre spory s nórskym zväzom na úvodný slalom novej sezóny Svetového pohára v Levi. Dvadsaťdvaročná hviezda s funkcionármi bojuje o právo na vlastného sponzora.

07.11.2016 21:47
Henrik Kristoffersen Foto: ,
Nór Henrik Kristoffersen (vpravo).
debata

Kristoffersen, ktorý v minulej sezóne vyhral šesť slalomov a celkovo dvanásťkrát skončil v SP na stupňoch víťazov, kvôli veľkej medializácii sporu opustil tréningový tábor nórskej reprezentácie, aby kolegom doprial pokoj na prípravu. „Je teraz okolo mňa príliš veľký rozruch, nie je dobré obťažovať ich s tou situáciou,“ povedal pre televíziu NRK druhý muž celkového hodnotenia SP z minulej sezóny.

Podľa informácií médií má Kristoffersen už dlhší čas lukratívnu ponuku od výrobcu energetických nápojov Red Bull, ktorý v minulosti sponzoroval aj jeho krajana Aksela Lunda Svindala. Podľa reprezentačnej zmluvy však môže propagovať len oficiálnych zväzových partnerov.

Podľa lyžiara pritom zväzový sponzor s jeho úmyslom mať na prilbe logo vlastného partnera súhlasí. Navyše by sa to vraj alpskej sekcii výrazne oplatilo aj finančne. „Je to nepochopiteľné,“ povedal Kristoffersen, odhodlaný vymôcť si právo na individuálneho sponzora na súde.

Kristoffersen sa za súčasných podmienok cíti znevýhodnený v očakávanom súboji o celkové prvenstvo v SP s rakúskou hviezdou a už päťnásobným držiteľom veľkého glóbusu Marcelom Hirscherom. „Ako môžem nastúpiť proti niekomu, kto má všetky podmienky, zatiaľ čo ja nemám ani svojho sponzora, ktorý mi chce pomôcť?“ povedal Kristoffersen. „Existuje dôvod, prečo je Hirscher už päť rokov najlepší na svete. To nie je náhoda,“ dodal.

Nedeľný slalom v Levi sa tak uskutoční bez neho, ženy vo Fínsku odštartujú už v sobotu. Kristoffersen sa teraz chce pripraviť na obrovský slalom v Beaver Creeku, kde sa bude súťažiť 4. decembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Henrik Kristoffersen