Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Elena Medzihradská: Vôbec mi nenapadlo, že ma Petra prekonala

Mala iba osemnásť rokov, keď v pretekoch Svetového pohára vo Francúzskom Val d'Isere dosiahla najlepší výsledok vo svojej kariére.

23.10.2016 18:49
Elena Medzihradská Foto: ,
Dnes psychologička, v minulosti lyžiarka Elena Medzihradská.
debata

Elena Medzihradská vtedy zrejme ani len netušila, že jej 11. miesto v obrovskom slalome žiadna zo Sloveniek v tejto disciplíne najbližších 34 rokov neprekoná. Dnes uznávaná psychologička tvrdí, že skvelý výsledok Petry Vlhovej hneď v prvých pretekoch sezóny má veľký význam. "Úvod je totiž vždy najdôležitejší,“ vra­ví.

Sledovali ste preteky?
Žiaľ, nemohla som. Celý víkend som mala psychoterapeutický seminár. Ale vedela som o nich.

Ale správa o výbornom výsledku Petry Vlhovej sa k vám dostala asi rýchlo.
Samozrejme, správy z pretekov mi prostredníctvom esemesiek posielali kamaráti aj sestra Lucia. Aspoň takto som mohla súťaž prežívať a tešiť sa z Petrinho fantastického úspechu.

Napadlo vám vôbec, že už viac nedržíte slovenský rekord v tejto točivej disciplíne?
Kdeže. To, že ma niekto prekonal po dlhých 34 rokoch, mi v tej chvíli ani len na um neprišlo.

Ako si vôbec spomínate na preteky vo Val d'Isere?
Bol to doslova nezabudnuteľný zážitok. So štartovým číslom, tuším 75, som prišla do cieľa ako jedenásta a v druhom kole som si túto pozíciu udržala. Mala som vtedy iba osemnásť rokov, bol to môj prvý štart na pretekoch Svetového pohára. Známa lyžiarska značka Rossignol mi hneď pridelila servismana, veľmi som sa tešila a mala „pocit hviezdy“.

Aj Petra uspela hneď v prvých pretekoch sezóny. Ako bude podľa vás tento výsledok vplývať na jej ďalší priebeh?
Úvod sezóny je vždy najdôležitejší. Po sedemmesačnej, mimoriadne náročnej kondičnej príprave a tréningoch na ľadovcoch, kde je každý iba so svojim tímom, sa rýchlo ukáže, kto ako na tom je. Samozrejme, vrcholová forma, fyzická ako aj psychická, môže v priebehu dlhej pretekárskej sezóny kolísať. Dobrý výsledok hneď na úvod je však vždy veľkou vzpruhou. Verím, že Petre a tiež Veronike sa bude v sezóne dariť, veľmi im to prajem.

Pôjdete sa tento rok pozrieť na niektoré preteky?
Rada by som a snáď mi to aj vyjde. Minuloročná atmosféra na Svetovom pohári v Jasnej bola úžasná a aj túto sezónu sa chystám povzbudiť dievčatá niekde v rámci Európy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Elena Medzihradská