Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Velez-Zuzulová: Krausa som sa obávala. Bol však v pohode

Slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová už v utorok odlieta na sústredenie do Južnej Ameriky, kde chce nabrať tréningovú pohodu pred vstupom do novej sezóny Svetového pohára alpských lyžiarok.

05.09.2016 16:02
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Uplynulá zima bola pre 32-ročnú stálicu vo svojom odvetví podľa jej vlastných slov najúspešnejšia a najkrajšia v kariére, prvú a podstatnú časť letnej prípravy pred tou ďalšou už má za sebou.

„Zatiaľ ide všetko podľa plánu. Mám za sebou niekoľko týždňov kondičného tréningu. Tiež štyri týždne na lyžiach, z toho tri na francúzskom ľadovci v Les Deux Alps a týždeň v Saas Fee vo Švajčiarsku. V utorok už odlietam do Argentíny na tradičné miesto do strediska Ushuaia, kde sa budem pripravovať najbližšie tri týždne, z toho na snehu to bude 15 dní. Už sa teším na zimný sneh v Južnej Amerike. Tam sa inak testuje materiál ako v lete v Európe,“ referovala Velez-Zuzulová.

Druhá najlepšia slalomárka uplynulej sezóny cestuje do Argentíny opäť v spoločnosti najlepších francúzskych reprezentantiek v technických disciplínach, s ktorými sa dlhodobo pripravuje. Velez-Zuzulová vysvetlila, prečo sa rozhodla pre kľúčové sústredenie pred sezónou až v septembrovom termíne.

„Posledné roky býva v tomto čase v Európe problém so snehom na ľadovcoch. Na druhej strane, po príchode z Južnej Amerike sa už zvyknem cítiť dobre na lyžiach a do začiatku prvých pretekov v sezóne už nezostáva až tak veľa času. Potom to už bude len o dolaďovaní detailov,“ skonštatovala Velez-Zuzulová.

V jej slalomárskom tíme nastala pred sezónou jedna zmena. Má nového servismana – Slovinca Dušana Kapša, ktorý by ju mal sprevádzať počas celého nastávajúceho súťažného ročníka, ktorého vrcholom okrem pretekov Svetového pohára budú majstrovstvá sveta vo švajčiarskom Sankt Moritzi.

„Prečo nový servisman? Bolo to miesto v mojom tíme, kde som mala pocit, že sa ešte môžem zlepšiť. Tento Slovinec predtým spolupracoval s ich skvelým slalomárom Jurem Koširom, nemeckým mužským tímom či Talianom Massimilianom Blardonem,“ pridala ďalšie informácie Velez-Zuzulová.

Víťazka dvoch januárových slalomov SP v rakúskom Flachau priznala, že v medzisezónnom období nestihla poriadnu dovolenku, ale pár zaujímavých akcií absolvovala. Napríklad bola jedným z hostí v talkshow známeho českého moderátora a herca Jana Krausa a pred pár dňami sa v Berlíne zúčastnila na svetovej premiére nového automobilu Škoda Kodiaq.

Tam sa dokonca stretla s cyklistom Petrom Velitsom, trojnásobným majstrom sveta v tímovej časovke. „Krausa som sa trochu obávala, ako to dopadne, ale bolo to v pohode. O Velitsovi som vedela, že bude na prezentácii. Stretli sme sa spolu prvýkrát. Aj z neho som mala dobrý pocit,“ doplnila Velez-Zuzulová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #zjazdové lyžovanie