Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlhová si musí hľadať trénera. Iľanovský nepredĺžil zmluvu

Petra Vlhová a jej osobný tréner Ivan Iľanovský (VŠC Dukla Banská Bystrica) oznámili ukončenie ich päťročnej spolupráce.

02.05.2016 14:56
Ivan Iľanovský Foto: ,
Petra Vlhová a jej už bývalý tréner Ivan Iľanovský.
debata

Výsledkom ich vzájomnej spolupráce bolo aj Petrine víťazstvo na ZOH mládeže 2012 v Innsbrucku, titul juniorskej majsterky sveta v Jasnej 2014 a predovšetkým skvelá sezóna 2015/2016, v ktorej iba 20-ročná Vlhová vyhrala svoj prvý slalom Svetového pohára v kategórii dospelých vo švédskom Aare a v koncosezónnom hodnotení obsadila medzi slalomárkami 6. priečku. V najúspešnejšej sezóne svoje kariéry stála na stupňoch víťazov v najtočivejšej disciplíne v rámci SP trikrát (1. miesto v Aare, 3. v Lienzi a vo Flachau). K tomu pridala piate miesto z tzv. mestských pretekov v paralelnom slalome zo Štokholmu, šieste z prvého slalomu vo Flachau a siedme z Aspenu. Na domácej trati v Jasnej skončila deviata.

„Tréner so mnou skončil. Ja som s ním chcela pokračovať, no on odo mňa odišiel. Viem, že je to veľmi ťažké byť neustále na cestách. Mrzí ma to, lebo za päť rokov som sa od neho naučila veľmi veľa a myslela som si, že keď sa stále zlepšujem, mohli by sme ‚zamakať‘ ešte aspoň jednu sezónu. Nová sezóna tak pre mňa bude ešte náročnejšia, pretože veľa vecí bude nových a všetci budú odo mňa očakávať minimálne také výsledky, ako v tomto roku. Sama od seba neočakávam menej, ale do novej sezóny pôjdem s maximálnou pokorou, a už teraz, v prípravnom období, urobím všetko pre to, aby som sa čo najviac zlepšila,“ uviedla Petra Vlhová v tlačovej správe VŠC Dukla Banská Bystrica.

K otázke angažovania nového trénera P. Vlhová poznamenala: "Páči sa mi prístup VŠC Dukla, ktorá mi pomáha vyskladať nový, ešte kvalitnejší realizačný tím. Ak pôjde všetko podľa plánu, chceme do toho ísť úplne nadoraz. S podporou reklamných partnerov sa snažíme dať dokopy skúsený, špičkový tím, ktorý by ma v priebehu najbližších dvoch sezón dokázal stabilizovať v absolútnej svetovej špičke. Čakajú nás ešte záverečné rokovania, ale bola by som šťastná, keby mojim novým hlavným trénerom mohol byť taliansky špecialista Livio Magoni, ktorý bol tri roky šéfom realizačného tímu Tiny Mazeovej, v tom čase najúspešnejšej svetovej lyžiarky. Čoskoro pôjdeme do Talianska, kde sa pokúsime dohodnúť všetky detaily spolupráce.“

Odchádzajúci tréner Ivan Iľanovský k ukončeniu spolupráce s Petrou Vlhovou krátko poznamenal: "Dňom 30.4. 2016 sa skončila pracovná zmluva, ktorú sme po dohode s VŠC Dukla nepredĺžili a po piatich rokoch som tak ukončil spoluprácu s Peťou. K dôvodom sa vyjadrovať nebudem. Ďakujem.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Petra Vlhová #Ivan Iľanovský