Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Už sa vyjasnilo

Zatiaľ čo sneh na svetových zjazdovkách mení svoje pevné skupenstvo na kvapalné, zákulisná hra na lyžiarskom zväze dospela k svojmu koncu. Šťastnému.

30.03.2016 18:20
lyžovanie Foto: ,
Ilustračné foto
debata (2)

Okresný súd v Poprade totiž rozhodol, že predsedom najúspešnejšieho lyžiarskeho úseku v rámci celej asociácie (Úseku alpských disciplín – ÚAD) zostáva Michal Rajčan, nie samozvaný Marino Mersich. Rajčana podporuje nielen drvivá väčšina členskej základne lyžiarov, ale aj slovenské hviezdy svetových svahov. A ich rodičia, ktorí stoja za všetkými úspechmi.

Slovensko je výnimočná krajina, zaznelo z nejedných úst počas pretekov Svetového pohára v Jasnej. Zaslúžená pochvala patrila usporiadateľom a fanúšikom. Znalejší zákulisných pomerov v slovenskom lyžovaní však spoznali slovenskú jedinečnosť aj z opačnej strany. Odvrátenej, kde sa úspech neodpúšťal, kde najlepším podkopávali nohy – aj s lyžami.

Zuzulovci o tom vedia svoje. Keď sa zbavili nálepky lyžiarov z kukuričných polí, sa začal ich dlhý a nerovný boj s nekompetentnými úradníkmi – aj na najvyššom lyžiarskom poste – a ich machináciami. Dostávali predvolania pred disciplinárnu komisiu a dokonca Veronike hrozil zákaz štartu v pretekoch Svetového pohára. Na stranu Zuzulovcov sa neskôr postavili aj ďalší z tých, ktorí urobili dieru do sveta. Žampovci a Vlhovci.

Keď sa zdalo, že spory sú už minulosťou, kontroverzné postavy "ožili“. V tom najnevhodnejšom čase. Pred lyžiarskym sviatkom, aký na Slovensku nebol už tri desaťročia. Búrka trvala našťastie iba chvíľu.

Opona Svetového pohára sa medzitým zatiahla, naopak, po rozhodnutí súdu sa ťažká a zatuchnutá plachta na lyžiarskom zväze dvíha. Aby na javisko mohli konečne vkročiť tí, ktorí tam patria. Úspešní…

2 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovanie #Marino Mersich #Michal Rajčan