Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Prísnu krásku vyniesla Jasná na vrchol

Očarí úsmevom či anjelským výrazom tváre. Najmä však mimoriadnymi lyžiarskymi schopnosťami. Lara Gutová by sa pokojne uživila aj v pozícii modelky.

08.03.2016 09:00
Lara Gutová Foto: ,
Lara Gutová.
debata

Napokon jej fotografií – aj odvážnejších – nájdete na internete neúrekom. Rola žiadaného objektu fotoreportérov očarujúcej blondínke rozhodne pristane. Necíti sa v nej však najlepšie. Dušu má na mieste v momente, keď si obuje lyžiarky, chytí do rúk palice a pustí sa do odvážneho súboja s bránkami.

„Lyžujem s vášňou. Keď som na svahu, nevnímam to ako svoje zamestnanie. Som šťastný človek, lebo sa živím tým, čo ma baví,“ vraví o sebe mladá Švajčiarka. Po pondelkovom kole Svetového pohára v Jasnej je z nej najlepšia lyžiarka sveta. Vďaka úspechu z obrovského slalomu, v ktorom obsadila štvrté miesto, predstihla v celkovom hodnotení sezóny Lindsey Vonnovú. Pre zranenú Američanku sa sezóna predčasne skončila.

O prvý veľký krištáľový glóbus by ju mohla obrať len veľká nepriazeň osudu. Pred treťou v poradí Nemkou Viktoriou Rebensburgovou má náskok 263 bodov. „Šanca na to, že získam veľký glóbus, je nereálna. Myslím si, že Lara si náskok do konca sezóny už postráži,“ vravela uznanlivo o svojej súperke Rebensburgová, v Jasnej obsadila druhú priečku.

Napriek tomu, že Gutová má len 24 rokov, v kolotoči Svetového pohára pôsobí už deviatu sezónu. Vstup medzi profesionálky mala dcéra Švajčiara a Talianky skvelý. Dva mesiace po debute si užila radosť z pódiového umiestnenia. Zo svojho premiérového zjazdu v St. Moritzi si odniesla bronz. Napriek tomu, že do cieľa sa dokĺzala na chrbte a len s jednou lyžou na nohe. Nepríjemný pád jej však náladu nepokazil a po pohľade na výsledkovú tabuľu natešene mávala divákom.

Celkovo sa Gutová pýši osemnástimi víťazstvami v pretekoch Svetového pohára. Predvlani ovládla hodnotenie Super G a tešila sa z malého glóbusu. Za jej výnimočnosťou sa skrýva – okrem talentu a driny – aj zodpovednosť.

„Pokojne by som mohla chodiť z jednej párty na druhú a prichádzať domov nad ránom. Prípadne by som si neskoro v noci mohla pozrieť dobrý film. Viem však, čo by to urobilo s mojím telom. Naučila som sa, že musím byť na seba prísna a dodržiavať pravidlá,“ tvrdí žena, ktorá hovorí piatimi jazykmi. Okrem angličtiny a nemčiny ovláda aj francúzštinu, španielčinu a taliančinu.

A keď práve nie je na svahu, rada si zájde na hokej. Je veľkou fanúšičkou tímu HC Ambri-Piotta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lara Gutová #Svetový pohár v Jasnej 2016