Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lyže, bicykel, masáž. Slovenská hrdinka po úspechu nespí

Napriek úspechu s puncom výnimočnosti a veľkému emočnému vypätiu nechýbala na svahu ani v pondelok.

07.03.2016 17:46
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Veronika Velez-Zuzulová.
debata

Veronika Velez-Zuzulová si po treťom mieste z domáceho slalomu v Jasnej oddych na druhý deň nedopriala. Slovenská lyžiarska hviezda zarezávala v pondelok dopoludnia na trati, v poobedňajších hodinách sa zas krátko venovala médiám. Niet divu, že na tlačovú besedu si priniesla aj značnú únavu, ktorú čiastočne skrývala pod šiltovkou.

„Po dobrom výsledku sa mi nikdy dobre nespí. Ráno som si bola zalyžovať, potom som si zabicyklovala. Neskôr som si dopriala masáž. Musím sa priznať, že cítim únavu,“ opísala svoj pondelňajší program hrdinka tisícov slovenských fanúšikov, ktorí v nedeľu obliehali trať pod Chopkom.

V Jasnej prežila výnimočné emócie nie len ona, ale aj jej súperky. „Nikde vo svete nepodporujú domáci priaznivci ostatné pretekárky tak, ako u nás. Aj preto hodnotili moje kolegyne podujatie na Slovensku veľmi pozitívne. Podpora bola úžasná. Rovnako i organizácia. Chcela by som sa preto ešte raz poďakovať všetkým ľuďom, ktorí dreli dňom i nocou,“ odkázala Velez-Zuzulová.

Už v utorok sa spustí dole svahom v Jasnej opäť. Tentoraz bude bojovať o titul majsterky Slovenska. Jej najvýraznejšou konkurentkou by mala byť podľa predpokladov Petra Vlhová. „Tak, ako počas pretekov Svetového pohára, aj tentoraz budeme súperky. Uvedomujem si, že každá z pretekárok ma bude chcieť zdolať. Myslím si však, že atmosféra bude o čosi uvoľnenejšia. Preto k žiadnym stávkam nepríde. Kto nás pozná, vie, že také niečo nemáme s Peťou v povahách,“ pousmiala sa 31-ročná lyžiarka.

Na domácom šampionáte sa predstaví po trojročnej prestávke. „V uplynulých sezónach to bolo celé zvláštne. Nestotožňovala som sa s ľuďmi, ktorí pôsobili v národnej asociácii. Som rada, že teraz mám možnosť na majstrovstvách Slovenska štartovať. Organizujú ich totiž ľudia, ktorým dôverujem, za ktorými stojím a ktorých si vážim. Nejdem na tieto preteky z povinnosti, ale z radosti. Vnímam ich ako prípravu na posledné podujatie Svetového pohára. Z úspechu v Jasnej som už vytriezvela a sústredím sa na to, aby som v ďalším slalome uspela,“ uviedla Velez-Zuzulová.

Pre juniorskú majsterku sveta spred štrnástich rokov sa sezóna definitívne skončí o jedenásť dní. Bratislavčanka sa predstaví vo finále Svetového pohára v St. Moritzi, kde sa pokúsi udržať druhú priečku v celkovom poradí slalomu.

„Je to česť, že sa môžem na podujatí vo Švajčiarsku zúčastniť. Bude tam štartovať len 25 elitných pretekárok. Teším sa na atmosféru aj zábavu po nich,“ priznala Velez-Zuzulová. „Sezónu ešte hodnotiť nechcem. Urobím tak až o dva týždne. Isté však je, že toľko bodov som nikdy predtým nenazbierala, takže musím byť spokojná.“

Ak slovenská lyžiarska stálica v St. Moritzi uspeje, prekoná svoj najlepší výsledok v kariére. V hodnotení najtočivejšej disciplíny Svetového pohára sú jej maximom dve tretie miesta – z rokov 2008 a 2013.

Pred Švajčiarkou Wendy Holdenerovou má nádejný náskok 35 bodov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Svetový pohár v Jasnej 2016