Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéfa lyžiarov sa dotkla kritika Zuzulovcov a Vlhovcov. Do Jasnej nepríde

Prezident Slovenskej lyžiarskej asociácie František Repka sa osobne nezúčastní na víkendových pretekoch Svetového pohára v obrovskom slalome a slalome žien v Jasnej (5.- 6. 3.), kde by mali miešať poradím na horných priečkach aj slovenské reprezentantky Petra Vlhová a Veronika Velez-Zuzulová.

02.03.2016 15:30
Jasná, Svetový pohár, prípravy Foto: ,
Robotníci pripravujú tribúnu v mieste cieľa pred pretekmi Svetového pohára v obrovskom slalome a slalome žien v Jasnej.
debata (5)

Repka sa tak rozhodol vzhľadom na udalosti ostatných dní a viaceré vyjadrenia na jeho adresu v médiách v hustej atmosfére, ktorá vznikla vymenovaním staronového vedenia Úseku alpských disciplín na čele s Marinom Mersichom.

„Viem, že som sa chcel vysloviť k situácii v SLA až po skončení Svetového pohára v Jasnej, ale vyjadrenia určitých osôb na moju adresu ma prinútili reagovať aj smerom k verejnosti. Včera som sa na základe udalostí posledných dní rozhodol, že sa na SP v Jasnej osobne nezúčastním. Našim reprezentantkám držím palce a organizačnému tímu prajem, aby preteky dopadli k spokojnosti všetkých zúčastnených,“ uviedol F. Repka vo vyhlásení.

Repka ešte doplnil, že pomoci organizátorom prvého Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní na Slovensku po 30 rokoch sa nevyhýba. „V prípade potreby budem organizátorom k dispozícii a k ďalším krokom sa vyjadrím, ako som už avizoval, po skončení SP,“ dodal prezident SLA.

Prijatím uznesenia o zmene na čele vedenia ÚAD SLA Repka vyvolal lavínu nesúhlasných reakcií od viacerých členov hnutia, kriticky to vnímajú najmä otcovia úspešného slovenského slalomárskeho dua Timotej Zuzula a Igor Vlha.

Podľa ich slov je zmena účelová a nemala sa udiať niekoľko dní pred pretekmi v Jasnej, lebo sa tým narušila koncentrácia a príprava slovenských reprezentantiek na jeden z vrcholov sezóny.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #František Repka