Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatý hetrik? Velez-Zuzulová útočí v srdci Švajčiarskych Álp

Pred dvomi týždňami odchádzali zo severu Slovinska rozčarované. Najväčším konkurentkám opäť vážne hrozili, útočili na ďalší úspech. Ráznu stopku im však na ceste za bodmi vystavil - dážď.

15.02.2016 07:12
Veronika Velez-Zuzulová Foto: ,
Šťastná Veronika Velez-Zuzulová.
debata

„Som smutná. Po prvom kole sme na tom boli znovu veľmi dobre. Boli sme pripravené pobiť sa o ďalší dobrý výsledok,“ vravela po zrušenom mariborskom slalome Petra Vlhová. Spolu s Veronikou Velez-Zuzulovou si už v pondelok môže všetko vynahradiť v Crans Montane. V lyžiarskom stredisku, ktoré sa nachádza na juhu Švajčiarska, zaútočí dvojica Sloveniek na ďalšie body zo Svetového pohára.

Najmä pre skúsenejšiu z lyžiarok môžu byť pondelňajšie preteky výnimočné. Jednou z možností totiž je, že po dojazde do cieľa druhého kola sa stane vedúcou ženou v celkovom hodnotení slalomu. A teda aj hlavnou kandidátkou na malý glóbus. Na Švédku Fridu Hansdotterovú totiž stráca bratislavská rodáčka z druhej priečky 85 bodov. Víťazka berie rovných sto.

V porovnaní s predošlými podujatiami však čaká na Slovenky o čosi tvrdšia konkurencia. Do seriálu sa po zranení kolena vracia Mikaela Shiffrinová. „Som rada, že je späť. Na svahy rozhodne patrí. Určite sa vrátila silná, pripravená bojovať s najlepšími. Napriek tomu, že pauzovala dva mesiace, neprejavilo sa to na nej výrazne. Nemusela totiž podstúpiť operáciu. Viem, aký je to rozdiel. Zažila som podobné zranenie kolena, ale aj také, po ktorom som musela ísť pod skalpel. A poviem vám, je to diametrálne odlišné,“ hovorí Velez-Zuzulová.

Napriek dvojmesačnej absencii sa mladučká, len 20-ročná, Američanka automaticky zaradí k hlavným súperkám Sloveniek. Niet divu, veď slalomárska kráľovná je napriek nízkemu veku majsterkou sveta, olympijskou víťazkou i obhajkyňou malého glóbusu v hodnotení slalomu.

„Tvrdila som, že už tento rok vyhrá veľký glóbus, okolnosti jej to však nedovolili. Veľkú šancu bude mať v nasledujúcej sezóne. Veď aj v kĺzavých disciplínach je mimoriadne silná. Budeme o nej ešte veľa počuť,“ uznáva výnimočné kvality svojej rivalky Velez-Zuzulová, na ktorú čaká ešte štvoro pretekov. Na predposledných sa predvedie domácemu publiku v Jasnej (5. – 6. marca).

Tridsaťjedenročná slalomárka prežíva na svahu rozprávkové obdobie. Až na druhé preteky v Aspene, ktoré nedokončila, sa zakaždým zaradila k najlepším. Sezónu otvorila druhým miestom na úvodnom podujatí v Aspene, šieste priečky si niesla z Aare a Lienzu, na bronzový stupienok dokráčala v Santa Caterine. Vrchol prišiel vo Flachau, kde dva razy triumfovala.

Zavŕši zlatý hetrik v srdci Švajčiarsky Álp?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová