Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaznie slovenská hymna aj v Maribore?

Postavia sa na štart. Oprú sa o paličky a zaprú do lyží. Pokúsia sa o skrotenie slalomárskych bránok. Po viac ako dvojtýždňovej prestávke opäť vyzvú svetovú elitu.

31.01.2016 07:00
Veronika Velez-Zuzulová, Petra Vlhová Foto: ,
Radosť Veroniky Velez-Zuzulovej po víťazstve vo Flachau.
debata

Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová sa cez víkend pobijú o ďalšie body do Svetového pohára alpských lyžiarok. Slovenské duo naposledy zažiarilo na pretekoch vo Flachau. Skúsenejšia z dvojice nedala konkurencii šancu ani v jednom zo slalomov, mladšia najprv obsadila šiestu priečku a vzápätí sa spolu s kamarátkou postavila na spoločný stupeň pre víťazov. Brala bronz. „Zažila som jeden z najvzácnejších okamihov kariéry. Je krajšie, keď si veľký úspech môžete užiť aj s niekým iným. Pohľad na slovenských fanúšikov, ktorí spievali hymnu, bol skvelý,“ vravela Velez-Zuzulová po druhých pretekoch v rakúskom stredisku.

Pred ňou sa v tejto sezóne postavila na najvyšší stupienok Vlhová, ktorá zaskočila rivalky vo švédskom Aare. Navyše, slovenské lyžovanie malo zastúpenie v najlepšej trojici v šiestich zo siedmich slalomov. Slovenky sa zaradili v posledných mesiacoch k tomu najlepšiemu, čo slalomársky svet ponúka. Velez-Zuzulovej patrí v priebežnom hodnotení najtočivejšej disciplíny Svetového pohára druhá priečka, Vlhová je na štvrtom mieste. Do Mariboru, kde sa v nedeľu uskutočnia ďalšie preteky, tak prichádzajú v pozícii spolufavoritiek.

Zatiaľ čo rodáčke z Liptovského Mikuláša sa na slovinskej zjazdovke minulý rok nedarilo a z druhého kola ju diskvalifikovali, Bratislavčanka siahala na triumf. Za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou zaostala o 1,03 sekundy a obsadila druhú priečku. V prípade triumfu by mohla Velez-Zuzulová zaútočiť aj na vedúcu ženu slalomárskeho hodnotenia Fridu Hansdotterovú. Na Švédku stráca po siedmich z jedenástich pretekov 85 bodov. Za prvé miesto berú pretekárky sto, za druhé osemdesiat, tretie oceňuje Medzinárodná lyžiarska federácia šesťdesiatimi bod­mi.

Poradie v slalome žien (po 7 z 11 pretekov): 1. Hansdotterová (Švéd.) 505 b., 2. Velez-Zuzulová (SR) 420, 3. Strachová (ČR) 396, 4. Vlhová (SR) 320.
Celkové poradie (po 19 zo 41 pretekov): 1. Gutová (Švaj.), 2. Vonnová (USA) 700, 3. Hansdotterová 661,… 5. Velez Zuzulová 420,… 12. Vlhová 320.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Velez-Zuzulová #Petra Vlhová #Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní